Leren koken valt niet altijd mee. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden, dat het allemaal nogal overweldigend kan zijn. Bovendien hebben we de neiging om direct perfect te willen zijn en restaurantniveau te halen. Dat kan natuurlijk niet. Je verwacht toch ook niet van een 7-jarige die leert lezen, dat ze starten met ‘De Ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch? (om maar een boek te noemen)

Dit recept heeft mijn dochter gemaakt. En hoewel ze vaak in de keuken staat te kijken en vooral te proeven, voelt ze voorlopig nog weinig interesse om het volledig zelf te doen. In ieder geval, ik was dinsdag laat thuis en ze had honger én dit is één van haar lievelingsgerechten.

Misschien zijn er wel gezondere dingen in de wereld, dan dit gerecht. Maar het is makkelijk en snel klaar en het voorkomt absoluut dat je misschien nog veeeeel slechtere zaken gaat eten. Het is op zijn minst zelf gemaakt, het bevat lekkere tomaten: die opgewarmd zeer gezond zijn omdat de lypoceen uit de tomaat beter kan werken, wat oa prostaatkanker zou helpen voorkomen.

Dit gerecht heeft ze echter volledig zelf klaargemaakt, in de Thermomix (die eigelijk al het werk doet) weliswaar, maar dat doet geen afbreuk aan hoe lekker het was. Dus als een 13-jarige het kan, dan kan jij het vast ook.

pasta

 

Pasta met tomatensaus, ham en chorizo
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 70 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 150 gr gedroogde ham bijvoorbeeld Serrano in blokjes van ongeveer 1 cm
  • 150 gr chorizo in dikke plakken van 1 cm
  • 120 gr ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatenpassata bio en zonder toevoegingen
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 el marjorijn gedroogd
  • 500 gr glutenvrije penne
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 70 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 150 gr gedroogde ham bijvoorbeeld Serrano in blokjes van ongeveer 1 cm
  • 150 gr chorizo in dikke plakken van 1 cm
  • 120 gr ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatenpassata bio en zonder toevoegingen
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 el marjorijn gedroogd
  • 500 gr glutenvrije penne
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Breng een grote kom gezouten water aan de kook en kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer hij gaar is, giet hem af en spoel kort met koud water, zodat hij niet gaat kleven. Verhit een beetje olijfolie in de kom en laat er 1 teentje fijngesnipperde look in warm worden, tot hij begint te ruiken. Voeg dan de penne toe, roer goed, en haal na 2 minuutjes van het vuur. Kruid met peper en zout
  2. Ondertussen kan je de saus maken. Hak de ui en de look fijn en laat in 2 el olijfolie zachtjes stoven.
  3. Voeg na 7 minuten de tomaten en de kruiden toe aan de ui en laat opnieuw een 5 tal minuten sudderen, zodat de saus wat dikt.
  4. Hak de ham en de chorizo zeer fijn met een mes of in kleine beetjes in je blender. Voeg dit toe aan de tomatensaus. Een laat nog een 4 tal minuten sudderen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Meng de penne onder de saus en serveer met de geraspte kaas.
Deel dit Recept