Mogelijks het land waar de vertellingen van 1001 nacht ooit zijn ontstaan. In elk geval welke cake kan beter in aanmerking komen om te serveren op Valentijnsdag.

Net als veel Midden-Oosterse desserts is hij relatief zoet, er zit dan ook een behoorlijke hoeveelheid suiker in. Laat het voor deze keer zeker de pret niet bederven. Serveer de cake met wat opgeklopte slagroom, dat zwakt het zoete wat af.

Er zijn 2 voordelen aan de cake:

  1. hij is glutenvrij, want de basis is amandelmeel
  2. hij bewaard zonder probleem tot 1 week goed verpakt in folie, daardoor kan je de cake ruimschoots vooraf klaarmaken.

En, o ja, hij is heel makkelijk te maken! Hij is trouwens perfect als afsluiter van een trendy Midden-Oosters menu met kikkererwtensoep en een kalfstajine. Smakelijk!

Perzische liefdesccake
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Passieve Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
De cake
  • 360 gr amandelmeel
  • 220 gr ruwe rietsuiker
  • 220 gr bruine suiker
  • 120 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren losgeklopt
  • 250 gr griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
  • 45 gr pistachenootjes grof gehakt
Creme Chantilly
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanille stokje merg
  • 60 gr mascarpone
  • 60 gr gecondenseerde melk
Prep Tijd 15 min
Passieve Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
De cake
  • 360 gr amandelmeel
  • 220 gr ruwe rietsuiker
  • 220 gr bruine suiker
  • 120 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren losgeklopt
  • 250 gr griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
  • 45 gr pistachenootjes grof gehakt
Creme Chantilly
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanille stokje merg
  • 60 gr mascarpone
  • 60 gr gecondenseerde melk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakvorm klaar (26cm diameter) , ingeboterd en voorzien van bakpapier.
  2. Meng amandelmeel, de 2 soorten suiker en de boter in een mengkom met je handen tot je een mooi gemengd en kruimelig deeg krijgt.
  3. Doe ongeveer de helft van het deeg in de bakvorm en druk goed aan. Zorg voor een mooie egale bodem van ongeveer 1,5 cm dik.
  4. Meng de vochtige ingrediënten in een andere mengkom: de eieren, de yoghurt en de nootmuskaat. Roer ze onder de rest van het deeg en meng goed met een spatel of een houten lepel.
  5. Schep over de bodem en strijk de bovenkant mooi glad. Strooi 3/4 van de pistachenoten langs de rand van de taart. Bak gedurende 35 tot 45 minuten.
  6. Laat helemaal afkoelen in de vorm op een rooster. Serveer daarna met de slagroom. De cake blij tot 1 week goed in een luchtdichte doos.
De creme chantilly
  1. Een superrijkere versie van slagroom. Doe de slagroom, de mascarpone, de gecondenseerde melk en het vanillemerg in een mengkom en klop tot slagroom met de kloppers van een handmixer. Bewaar tot 3 dagen in de koelkast.
Deel dit Recept