Het leven is ingewikkeld en we hebben allemaal te weinig tijd. Laat staan tijd om ’s avonds na een zware vermoeiende dag nog te koken. Deze polenta staat op 15 minuten op tafel, bak er eventueel een stukje kalfsvlees bij met wat tomatensaus en je maakt iedereen aan tafel gelukkig.

Polenta heeft, wat mij betreft, wat smaakmakers nodig. Het is gemalen maismeel en op de meest verpakkingen staat dat hij een paar minuten moet koken met water. Dat kan natuurlijk, maar dan vind ik hem weinig smaak hebben. Dat kan echter makkelijk opgelost worden, door het water te vervangen door de helft kalfsfond en de helft melk. Ook wat extra kaas zorgt er voor dat je een lekker smeuïge puree krijgt. Veel beter zo! En niet meer werk! Zo wordt het leven voor even opnieuw simpel en eenvoudig.

De pesto kan je ofwel zelf maken (slechts 5 min werk) of je koopt gewoon een goed potje, maar zelf maken is zoveel beter en echt niet moeilijk.

polenta-met-pesto-en-zongedroogde-tomaat polenta-met-pesto-en-tomaat

Polenta met pesto en zongedroogde tomaten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 100 gr halfzongedroogde tomaten
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 150 gr polenta
  • 300 ml kalfsfond
  • 300 ml melk
  • zeezout
  • peper
  • 80 gr geraspte kaas
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 100 gr pesto
voor erbij - optioneel
  • 4 kalfslapjes
  • 4 el platte kaas type Philadelphia
  • 200 ml tomatensaus
  • oregano gedroogd
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 100 gr halfzongedroogde tomaten
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 150 gr polenta
  • 300 ml kalfsfond
  • 300 ml melk
  • zeezout
  • peper
  • 80 gr geraspte kaas
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 100 gr pesto
voor erbij - optioneel
  • 4 kalfslapjes
  • 4 el platte kaas type Philadelphia
  • 200 ml tomatensaus
  • oregano gedroogd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe 1 lepel boter in een pan en fruit het knoflookteentje aan. Niet bruinen, enkel zacht laten worden
  2. Voeg dan de kalfsfond en de melk toe en breng aan de kook.
  3. Strooi er dan beetje bij beetje de polenta in en roer goed door. Check op de verpakking hoe lang je polenta moet koken. Als alles goed gaat is deze op 3 minuten klaar.
  4. Kruid met peper en zout en roer er nog een lepel boter door.
  5. Voeg dan de kazen toe en laat ze zachtjes in de polenta smelten. Doe in een kommetje, met de zongedroogde tomaten en de pest. Geef er eventueel de kalfslapjes bij.
Voor erbij
  1. Warm de tomatensaus op zacht vuur op
  2. Smeer de kalfslapjes langs 1 kant in met een lepel smeerkaas, strooi er peper en zout op en eventueel wat oregano. Rol de lapjes op met de kaas naar binnen en zet vast met een tandenstoker. Bak in olijfolie.
  3. Bak op een zacht vuur en zet eventueel een deksel op de pan, laat zacht doorgaren. Die op met de polenta en de tomatensaus.
Deel dit Recept