Gember, kerrie en banaan zorgen voor een bijzondere combinatie in deze pompoen soep. De soep zelf is super makkelijk klaar te maken en zorgt voor extra groenten op het menu.

Gebruik alleen een zeer rijpe banaan, dit geeft een zoetere smaak aan de soep. Gebruik bij voorkeur ook zelf gemaakte bouillon, hetzij van groenten, hetzij van kip, volgens je eigen voorkeur. Heb je die niet in huis (in de diepvriezer) gebruik dan ofwel kippenfond ofwel bouillonblokjes/pasta. Kies je bouillon blokjes of pasta met zorg. Lees het etiket en vermijd teveel toegevoegde bewaarmiddelen.

Dit is een perfect herfstsoepje!

Tips: De kerrieroom zorgt voor een mooie afwerking van je soep, die er zo heel feestelijk uitziet.

Gezond want: Over soep hoeft niet gediscussieerd te worden: dat is gewoon gezond, want het zorgt voor een extra portie groenten

pompoensoep-met-kokos

Pompoensoep met kokos en curry
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg pompoen
  • 2 prei wit
  • 1 banaan
  • 1 ui
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1, 5 liter groentenbouillon
  • 2 el kokosolie
  • 3 el geel currypoeder
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg pompoen
  • 2 prei wit
  • 1 banaan
  • 1 ui
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1, 5 liter groentenbouillon
  • 2 el kokosolie
  • 3 el geel currypoeder
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Pel de ui en snij in stukjes. Doe 2 el kokosolie in een soepkom en laat de ui zachtjes stoven tot hij zacht wordt.
  2. Snij ondertussen de prei in stukjes en spoel met veel water. Schil de pompoen en snij in blokjes. Verwijder de pitten. Snij de banaan in schijfjes Schil en raps de gember
  3. Voeg de prei en de pompoen toe aan de ui en laat 5 minuten mee stoven. Zorg er wel voor dat de prei niet kleurt.
  4. Voeg dan de banaan, de gember en 2 el curry toe. Laat ook nog even meestoven
  5. Voeg dan de bouillon toe en 400 ml kokosmelk. Alle groenten moeten onderstaan. Desnoods voeg je nog wat water toe. Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
  6. Klop de kokosmelk wat op met een snuifje zout en 1 el gele curry. Dit lukt meestal wel wanneer je de meest romige deel van de kokos opzij houdt. Het is niet de bedoeling dat dit stevige room is, dus als hij niet dik wordt is dat geen ramp. We gieten dit mengsel straks ter versiering op de soep.
  7. Mix de soep en voeg eventueel nog wat water toe. Kruid goed met peper en zout.
  8. Giet de hete soep in kommetjes en giet er een laagje van de kokosroom over. Zet de kommen even onder de grill, waardoor de room mooi kleurt met spikkeltjes. Dien meteen op.
  9. Je kan de soep natuurlijk ook gewoon zonder de room eten.
Deel dit Recept