Hamrolletjes met witloof, dat wordt toch door iedereen gesmaakt. Vorige weekend maakte ik voor een cateringopdracht dan ook deze verrukkelijke quiches klaar, helemaal gebaseerd op de klassieke rolletjes.

Net zoals ik mij als kind weleens voelde, toen ik een cadeautje moest afgeven op een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje, zo voelde ik mij nu een beetje. Je weet wel, heb je een cadeautje gekozen dat je vooral zelf heel mooi vindt en dat moet je het afgeven. Dit gerecht is net hetzelfde. De mini quiches zagen er niet alleen fantastisch uit, zo smaakten ze ook.
Gelukkig heb ik dit slimmer aangepakt. Er was (uiteraard) wat deeg en vulling over en daarmee maakte ik een grotere quiche voor thuis.

Dit is ook super voor een doordeweekse avond. Het lijkt heel erg feestelijk en dat is het ook, maar het is bovendien heel snel klaar. De quiches kan je vooraf klaarmaken en de dag zelf 10 minuten (voor deze kleintjes) of 20 minuten voor een grotere taart in de oven zetten. Serveer er gemengde sla bij en je hebt een prima gerecht. Ik wil niets zeggen, maar misschien wel een idee ook voor je Kerstmenu?

Oh ja, deze zijn koud ook nog lekker, neem er dus de dag nadien een paar mee naar het werk.

Tips: Gebruik natuurlijk volle grond witloof
Gezond want: Witloof is een bittere groenten, meer bitter in je smaakpalet brengen, helpt je af van een eentonig zoet smaakpalet

quiche-met-ham-en-witloof

witloofhamquiche

Quiche met witloof en ham
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
kleine quiches
Ingrediënten
  • 1 pakje kruimeldeeg Glutenvrij van bijvoorbeeld Herta
  • 9 stronkjes witloof
  • 300 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 100 gr gruyere kaas gemalen
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 rode ui
  • 1 bakje cressonette
  • gemengde sla voor erbij
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
kleine quiches
Ingrediënten
  • 1 pakje kruimeldeeg Glutenvrij van bijvoorbeeld Herta
  • 9 stronkjes witloof
  • 300 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 100 gr gruyere kaas gemalen
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 rode ui
  • 1 bakje cressonette
  • gemengde sla voor erbij
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij bakpapier in de vorm van je bakvormen. Ik heb silicone muffin vormpjes gebruikt en die hoeven geen bakpapier, das makkelijk.
  2. Snij met een cirkel (onderkant van een tas, een glas of dresserend) rondjes uit het deeg, die je vormpjes mooi bedekken. Leg het deeg in de vormpjes en bak het 5 minuten bakken in een 180° voorverwarmde oven.
  3. Ondertussen: snij het witloof zeer fijn. De harde onderkant en kern gebruik je niet. Bak het in een klontje boter en laat het goed 'uitdrogen'. Het mag een heel klein beetje karameliseren. Kruid met peper en zout en noot muskaat
  4. In een mengkom klop de eieren en de dooiers goed los. Meng er de room onder en kruid met peper en zout, en meng er 2/3 van de kaas door.
  5. Vul de taartjes met witloof, schep hierop de hamblokjes en giet er dan het eimengsel op. Strooi nog wat kaas over de taartjes.
  6. Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven.
  7. Doe ondertussen een lepel olie of boter in een pannetje en laat de fijngesnipperde ui er zachtjes in gaar worden. Laat hem niet bruinen, gewoon op zacht vuur zacht worden. Versier er de taartjes mee en ook met een beetje waterkers of cressonette. Serveer met sla.
Deel dit Recept