Quinoasalade met spekjes
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20min
Ingrediënten
  • 200 gr quinoa
  • 250gr gemengde slablaadjes
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 ui
  • 1teentje look
  • 200gr kerstomaatjes
  • 100 gr pijnboompitten
  • 250gr ontbijtspek
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400gr groentenbouillonof 400 ml water + bouillonblokje
Instructies
  1. Spoel de quinoa 3 minuten onder koud stromend water. Breng de bouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat 10 minuten zachtjes koken onder deksel en laat daarna nog een paar minuten wellen zonder deksel. Als er dan nog teveel vocht op zit, giet hem dan uit in een fijn vergiet. Laat afkoelen
  2. Was ondertussen de sla en droog hem in een slazwierder.
  3. Was en snij de rest van de groenten in kleine stukjes en bak ze lichtjes in wat olijfolie, tot ze wat zacht zijn. Laat afkoelen.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze mooi bruin worden. Laat ze daarna in een bord afkoelen. Bak het spek krokant in dezelfde pan zonder vet en laat eveneens afkoelen. Snij in kleine stukjes.
  5. Meng al je afgekoelde ingrediënten met de kerstomaatjes en de sla. Roer er wat olijfolie onder en kruid met peper en zout. Smakelijk!