Ik herinner mij de moestuin van mijn opa. Een voor hedendaagse normen groot stuk met allerlei groenten van aardappelen tot (zebra)tomaten. Er stond een beetje van alles in en met heel veel liefde en tijd, slaagde mijn opa er in om de lekkerste groeten te telen. Ik heb ook mindere herinneringen, zoals halve dagen prinsesseboontjes kuisen en boontjes doppen, of aardappelen rapen, of onkruid wieden.

Goeie herinneringen wel aan verse radijzen die netjes gewassen met een beetje zout werden opgesmikkeld als tussendoortje.

Gezond eten en gezond feesten betekent soms wat zoeken, maar doe het vooral niet te ver. We kennen allemaal de rauwe bloemkoolroosjes met een beetje cocktailsaus als aperitiefhapje. Verras je gasten misschien eens met deze radijsjes, geserveerd met opgeklopte boter en kruidenzout. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook lekker en gezond.

Tips:

Kies zo veel mogelijk voor grasgevoerde boter of voor bioboter, die is evenwichtiger in omega 3 vetten.

Gezond want:

Lekkere knapperige groentjes als hapje

kruidenzout radijsjes-met-boter

Radijsjes met opgeklopte boter en kruidenzout
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 botje radijzen
  • 1 eetlepel rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel salie fijngehakt
  • 5 eetlepels koksolie
  • 20 gr zee zout vlokken of grof zeezout
  • 120 gr zachte grasboter op kamertemperatuur dus
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 botje radijzen
  • 1 eetlepel rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel salie fijngehakt
  • 5 eetlepels koksolie
  • 20 gr zee zout vlokken of grof zeezout
  • 120 gr zachte grasboter op kamertemperatuur dus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe de kokosolie in een klein kommetje en verhit de olie. Laat ze echter niet roken, maar toch heet worden.
  2. Snij alle kruiden fijn en 'frituur' ze in de olie. Misschien maar 1 minuutje - dit gaat heel erg snel!
  3. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe ze met het zout in een vijzel of een mengkom en wrijf ze fijn met het zeezout. Je kruipt op die manier, heerlijk smakend zout, dat je best enkele weken kan bewaren.
  5. Klop de boter - op kamertemperatuur - met een handmixer op tot ze romig wordt. Doe ze in een spuitzakje met een gekartelde mond en spuit ze op de prober gewassen en opengesneden radijzen. Strooi er wat zout over en serveer als hapje
Deel dit Recept