Ramen is een traditionele Japanse noedelsoep. Het is in feite een bouillon, die verrijkt is met rijstnoedels, vis of vlees en groenten. Extra smaak wordt verkregen door toevoeging van sojasaus en misopasta. Bovenop worden toppings toegevoegd, voornamelijk groenten en vlees, waardoor de soep een volwaardige maaltijd wordt.

Het beste aan deze soep is dat ze zo snel klaar is. Voor dit gerecht heb ik een overschot van mijn kippendijen van de tajine van deze week gebruikt, maar dit kan gerust met 2 kippenfilets gemaakt worden. Het is vooral de bouillon die de smaak geeft.

Wanneer je de soep zeer snel wil maken, gebruik dan bouillonblokjes of bouillon pasta. Maar veel lekkerder is om ook je kip in de soep te pocheren, daardoor krijgt je soep meer smaak. Neem ook een portie mee naar het werk.

Misopasta vind je in de supermarkt of in de biowinkel. Je hebt de keuze tussen misopasta op basis van gerst en op basis van rijst. Wij gebruiken de rijstmiso omdat die geen gluten bevat. Daarnaast heb je donkere en lichtere soorten, over het algemeen kan je stellen dat de donkere soorten iets meer doorsmaken dan de lichtere soorten. Wij gebruiken de donkere misopasta van Danival, gekocht in de Bioplanet.

Tips: Miso kan gebruikt worden om Oosterse gerechten op smaak te brengen en de potjes bewaren lang.

Gezond want: Miso is een dikke zoute pasta van gefermenteerde soyabonen met rijst of gerst. In Japan wordt het beschouwd als zeer gezond en men start er vaak de dag mee

ramen miso soep

ramen soep

 

Ramen Miso soep
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kippendijen of kipfilets
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 wortelen grof gesneden
  • 1 preiwit grof gesneden
  • 1 bokaal gevogeltefond vb Lacroix
  • 1 laurierblaadje
voor de miso smaakpasta
  • 1 el misopasta op basis van rijst - vb Danival
  • 1 tl sambal naar smaak: mag ook meer zijn als je het graag heet hebt
  • 1 tl bouillonpasta vb. morga (biowinkel) of Piet Huysentruyt
  • 1 tl sojasaus donkere - glutenvrij
voor de groentjes
  • 0,5 chinese kool zeer fijn gesneden (stop de rest in de diepvries of gebruik voor de instant soep)
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen Shiitakes, oesterzwammen, parijse champignons, ... volgens smaak
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 rode peper in ringetjes, incl de zaadjes
  • 1/2 bosje verse koriander enkel de blaadjes
  • 1/2 bosje bieslook fijn gesneden
  • 100 gr noedels rijstnoedels
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kippendijen of kipfilets
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 wortelen grof gesneden
  • 1 preiwit grof gesneden
  • 1 bokaal gevogeltefond vb Lacroix
  • 1 laurierblaadje
voor de miso smaakpasta
  • 1 el misopasta op basis van rijst - vb Danival
  • 1 tl sambal naar smaak: mag ook meer zijn als je het graag heet hebt
  • 1 tl bouillonpasta vb. morga (biowinkel) of Piet Huysentruyt
  • 1 tl sojasaus donkere - glutenvrij
voor de groentjes
  • 0,5 chinese kool zeer fijn gesneden (stop de rest in de diepvries of gebruik voor de instant soep)
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen Shiitakes, oesterzwammen, parijse champignons, ... volgens smaak
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 rode peper in ringetjes, incl de zaadjes
  • 1/2 bosje verse koriander enkel de blaadjes
  • 1/2 bosje bieslook fijn gesneden
  • 100 gr noedels rijstnoedels
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor de bouillon
  1. Voor de bouillon: Laat de ui in een beetje kokosolie zachtjes stoven, niet laten bruin worden.
  2. Voeg dan de overige groenten en de kip toe.
  3. Zet het geheel onder met gevogeltefond en aangevuld met water en voeg nog een laurierblaadje toe.
  4. Laat 30 minuutjes zachtjes trekken tot de kip gaar is.
  5. Giet de bouillon dan door een zeef en vang de bouillon op in een propere kom.
  6. Trek het vlees van de kip in stukjes. De rest van de groenten, goed uitdrukken in de zeef en dan weggooien.
Voor de misopasta
  1. Meng de misopasta met de sambal, de bouillonpasta en de sojasaus. Roer goed door elkaar
Voor de groenten
  1. Snij alle groentjes zeer fijn
  2. Haal de harde kern uit de chinese kool en snij ze in zeer fijne reepjes
  3. Borstel het eventuele vuil van de paddenstoelen en snij ze in kleine stukjes.
voor de noedels
  1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
  2. giet de noedels af en spoel onder koud water, tegen het kleven
Voor de soep
  1. Breng de bouillon opnieuw aan de kook
  2. Voeg alle groentjes toe en laat 3 minuutjes doorkoken
  3. voeg op het einde de mix van misopasta toe (deze mag niet lang meekoken, want dan smaakt hij minder lekker) en roer goed. Voeg ook de kip en noedels toe zodat alles mooi warm is.
Notities

 

 

Deel dit Recept