Nog een heerlijke taart, heel makkelijk te maken en voor degenen die geen rode biet lusten… geen zorgen, je smaakt de biet amper! Ik gebruik het recept van deze taart in de workshop Meer groenten op je bord, bij de Colruyt Group academy en iedereen is er weg van. Mijn graadmeter is echter… mijn kinderen. In dit geval was het de vraag of ik ze kon beetnemen. Ik had Fien verteld dat ik een taart met bieten maakte en haar gezicht sprak boekdelen. “Das tof, maar ik moet dat niet hebben!”, dat was haar commentaar. Ik reageer hier niet op en een paar dagen later (als ze het alweer vergeten is) maak ik de taart. Zij smullen en vragen of ze nog een stuk mocht? Ja natuurlijk, lekker hé die taart met biet???

Wanneer ik ga winkelen, dan kijk ik rond op zoek naar nieuwe producten om uit te proberen. Ik was onmiddellijk verkocht voor de glutenvrije bloem van Generous en Brusselse startup die trouwens heel erg lekkere koekjes bakt (die had ik al geprobeerd). Voor deze taart wou ik graag bloem gebruiken in plaats van amandelmeel en de verpakking zorgde er voor dat het pakje wel heel snel in mijn winkelkar lag.

Het resultaat was zeer goed – het verschil met gewone bloem is nauwelijks merkbaar! Dat biedt perspectief voor toekomstige baksels!!

Het bedrijf heeft een fijne filosofie en stelt haar glutenvrije producten samen met heel veel aandacht en enkel biologische producten. De verpakkingen zien er fantastisch uit en de koekjes smaken zooo lekker. Zeker het proberen waard. Je kan ze kopen bij Delhaize en bij Bioplanet.

schermafbeelding-2016-10-27-om-13-55-04

 

Om deze taart te maken, heb je 2 gelijke taartvormen nodig. Dat is de makkelijkste manier. Leg in beide vormen een bakpapier en verdeel je beslag over de vormen. Eenmaal afgekoeld kan je één van de twee met de vulling bestrijken en er de andere gewoon terug opleggen. Heb je maar 1 vorm – dan moet je de taart horizontaal in 2 snijden om er de vulling op te doen. Dat kan natuurlijk ook, maar is net iets moeilijker.

 

Een heerlijke volle chocolade taart, die dankzij de rode biet ook zeer luchtig is. Zeker proberen en op een koude zondagnamiddag zonder schuldgevoel oppeuzelen

rodebiet-chocolade-taart chocolade-rode-biet-taart

Rode Biet en chocoladetaart
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de taart
  • 300 gram gekookte rode biet
  • 200 gram donkere chocolade
  • 200 gram zachte boter = boter op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels sterke koffie
  • 180 gram ruwe rietsuiker
  • 3 eetlepels cacao poeder ongesuikerde
  • 140 gram glutenvrije patisserie bloem vb van Generous
  • 1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling en topping
  • 75 gram zachte boter = boter op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 65 gr roomkaas vb mascarpone
  • 3 eetlepels cacao poeder ongesuikerd
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de taart
  • 300 gram gekookte rode biet
  • 200 gram donkere chocolade
  • 200 gram zachte boter = boter op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels sterke koffie
  • 180 gram ruwe rietsuiker
  • 3 eetlepels cacao poeder ongesuikerde
  • 140 gram glutenvrije patisserie bloem vb van Generous
  • 1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling en topping
  • 75 gram zachte boter = boter op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 65 gr roomkaas vb mascarpone
  • 3 eetlepels cacao poeder ongesuikerd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
De taart
  1. Verwarm de oven op 180°C en bekleed 2 gelijke bakvormen met bakpapier.
  2. Mix de rode bieten met een mixer tot je een mooie en egale puree krijgt.
  3. Smelt de chocolade ofwel in de microgolf ofwel au bain marie. Plaats hiervoor een bodempje water in een grote kom en breng aan de kook. Zet er een kleinere pot op, zodat hij de bodem niet raakt. Door de damp van het water, zal je chocolade smelten.
  4. Voeg de koffie en de boter toe aan de chocolade en meng alles heel goed. Laat daarna afkoelen.
  5. Scheid het eiwit en het eigeel. De eigelen mogen onder de chocolade geroerd worden.
  6. Roer er eveneens de biet onder
  7. Klop de eiwitten stijf met een handmixer en voeg voorzichtig de suiker toe, zodat je eiwit mooi luchtig wordt. Voeg ze toe aan je beslag van chocolade en biet.
  8. Meng de bloem met cacaopoeder en bakpoeder. Zeef dit over je beslag en meng opnieuw.
  9. Verdeel over je 2 bakvormen en bak gedurende ongeveer 25 minuten in de oven. Naargelang de grootte van je vorm kan het iets langer duren. Test de gaarheid van je cake door er een naald of ander scherp voorwerp in te prikken, het moet er proper uitkomen!
  10. Laat de taart wat afkoelen alvorens uit de vorm te halen en laat dan volledig afkoelen
De vulling
  1. Klop de suiker met de boter op. Bij voorkeur met een handmixer, want met een garde/klopper is het een serieus karwij!
  2. Meng er de roomkaas en de cacao onder en meng alles goed.
  3. Smeer 1/2 op één van de taarten en leg er de andere taart bovenop.
  4. Smeer de rest van de vulling op de top van de taart en geniet van een lekker stukje taart - Laat iedereen gerust raden wat er precies in de taart zit!
Deel dit Recept