Curry. Alweer? Ja, maar curries zijn dan ook zo veelzijdig, dat ze telkens anders smaken. Daar waar we vroeger in tijden van tijdsnood of inspiratienood, al snel pasta op tafel zetten, komt er nu curry op tafel.

Waarom? Curries zijn even snel klaar als een pasta en ze zijn veel gezonder.

Hoezo gezonder? Pasta is, zelfs in de glutenvrije gevallen, altijd een echte koolhydratenbom, en dat willen we toch een beetje vermijden. Koolhydraten worden omgezet in snelle suikers en dat is niet ok voor je bloedsuiker spiegel. Ik probeer de inname van koolhydraten onder de 50 gram per dag te houden. 100 gr pasta bevat om en bij de 80 gr koolhydraten. Curries daarentegen vormen met alle groenten, de saus en de eiwitten (vlees of bonen) een volledige maaltijd. Soms neem ik er een lepeltje rijst bij, maar net zo lekker zonder! Kinderen hebben iets meer koolhydraten nodig, dus geef ze gerust een portie rijst of rijstnoedels.

Om te bewijzen dat je met curry alle kanten op kan, deze curry met gehaktballetjes. Maak je balletjes niet te groot, dan zijn ze op 5 minuten sudderen in de curry gaar. Dat is ideaal voor een doordeweekse avond.

Dit recept is paleo proof, als je er geen rijst/noedels bij eet.

Tips:

Kies voor kippengehakt van bij een bioslager

Gezond want:

Bevat weinig koolhydraten, veel gezonde vetten uit de kokos en nutriënten uit de groenten

kipballetjes-en-rode-curry kipballetjes-met-curry

Rode curry met kipgehakt balletjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de curry
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 1/2 eetlepel rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1/2 el ruwe rietsuiker
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 4 handvol spinazie
  • 100 gr kerstomaatjes in 2 gesneden
  • 1 handvol koriander grof gehakt
  • kokosolie
voor de balletjes
  • 500 gr mager bio kippengehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 tl sojasaus glutenvrije!
  • 2 el koriander fijngesneden
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de curry
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 1/2 eetlepel rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1/2 el ruwe rietsuiker
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 4 handvol spinazie
  • 100 gr kerstomaatjes in 2 gesneden
  • 1 handvol koriander grof gehakt
  • kokosolie
voor de balletjes
  • 500 gr mager bio kippengehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 tl sojasaus glutenvrije!
  • 2 el koriander fijngesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Vermeng de ingrediënten voor de balletjes in een mengkom en meng goed. Voeg peper en zout toe
  2. Vorm hiermee kleine (pingpong balletjes) balletjes
  3. Snij de ui in kleine blokjes, snij de tomaatjes in 2 en de paprika in stukjes. Pers de look
  4. Doe een eetlepel kokosolie in een wok en stoof hierin op middelhoog vuur de ui aan. Wanneer de ui zacht wordt, voeg dan de paprika en de look toe. Laat kort meebakken
  5. Voeg de currypasta toe en laat ook 1 minuut bakken tot hij lekker begint te ruiken.
  6. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Breng aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen.
  7. Doe de balletjes in de pan en laat ze ongeveer 4 a 5 minuten meekoken. Probeer niet te hard in de pan te roeren of je breekt de balletjes
  8. Roer er daarna de vissaus en de suiker onder. Samen met de tomaatjes en de spinazie. Laat de spinazie wat slinken. Werk af met verse koriander
  9. Geef er eventueel wat rijst of rijstnoedels bij
Deel dit Recept