Rode curry met kipgehakt balletjes
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
voor de curry
  • 1 uiin stukjes gesneden
  • 2 1/2eetlepel rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1el vissaus
  • 1el limoensap
  • 1/2el ruwe rietsuiker
  • 2 rode paprika’sin blokjes gesneden
  • 4 handvol spinazie
  • 100 gr kerstomaatjesin 2 gesneden
  • 1handvol koriandergrof gehakt
  • kokosolie
voor de balletjes
  • 500 gr mager bio kippengehakt
  • 2 teentjes lookgeperst
  • 2 cm gembergeraspt
  • 2tl sojasausglutenvrije!
  • 2el korianderfijngesneden
Instructies
  1. Vermeng de ingrediënten voor de balletjes in een mengkom en meng goed. Voeg peper en zout toe
  2. Vorm hiermee kleine (pingpong balletjes) balletjes
  3. Snij de ui in kleine blokjes, snij de tomaatjes in 2 en de paprika in stukjes. Pers de look
  4. Doe een eetlepel kokosolie in een wok en stoof hierin op middelhoog vuur de ui aan. Wanneer de ui zacht wordt, voeg dan de paprika en de look toe. Laat kort meebakken
  5. Voeg de currypasta toe en laat ook 1 minuut bakken tot hij lekker begint te ruiken.
  6. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Breng aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen.
  7. Doe de balletjes in de pan en laat ze ongeveer 4 a 5 minuten meekoken. Probeer niet te hard in de pan te roeren of je breekt de balletjes
  8. Roer er daarna de vissaus en de suiker onder. Samen met de tomaatjes en de spinazie. Laat de spinazie wat slinken. Werk af met verse koriander
  9. Geef er eventueel wat rijst of rijstnoedels bij