Rode kool sla met Quinoa en radijsjes
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
12 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
12 min
Ingrediënten
  • 150 gr quinoagebruik eventueel de rode variant
  • 300 ml groentebouillon
  • 1/2 rode koolbuitenste bladeren verwijderd en fijngesneden
  • 1 sjalotfijngesnipperd
  • 1 bosje radijsjesin 2 gesneden
  • 1/2 theelepel karwijzaadof vervang door komijnzaad
  • 40 gr gedroogde veenbessen
  • 1handvol platte peterseliegrofgehakt
  • 6 eetlepels olijfolieextra vierge
  • 2eetlepels rode wijn azijn
  • 1eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 1 granaatappel
Instructies
  1. Spoel de quinoa grondig in een fijn zeefje en kook hem daarna gedurende 12 minuten in de groentebouillon. Laat hem daarna een 10-tal minuten van het vuur ‘uitdampen’ onder een propere handdoek
  2. Snij de rode kool zeer fijn en doe in een mengkom. Voeg de veenbessen, het karwijzaad en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alles goed.
  3. Bak de radijsjes een paar minuten in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze wat afkoelen en roer dan onder de rode kool. Roer er ook de peterselie onder
  4. Meng de olijfolie met rode wijnazijn en citroensap. Klop goed door elkaar en kruid met peper en zout. Roer deze dressing onder de koolsla
  5. Strooi tot slot de granaatappelpitten over de sla.