[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]
[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Linzen zijn vooral bij vegetariërs al langer in trek, omdat ze bomvol eiwitten, vezels en ijzer zitten. Linzen bevatten ook veel foliumzuur, noodzakelijk voor zwangere vrouwen. Doordat ze zoveel vezels bevatten zijn ze zeer goed voor onze darmen. Ze werden oorspronkelijk hippiefood genoemd, omdat ze vooral gebruikt werden in India, waar de hippies veelvuldig dals aten met linzen omdat het zo goedkoop was.

Linzen bestaan in vele verschillende soorten: Puy-linzen zijn veruit de bekendste en worden vaak in de Franse keuken gebruikt. Deze groen/bruine linzen blijven langer stevig. Rode en groene linzen verpulveren makkelijker en zijn dan een prima bindmiddel onder andere voor een dikkere saus.

Deze soep maak je met de groenten die je nog in huis hebt, alles kan er in. Snij je groenten echter met zorg, want we gaan de soep niet mixen. De rode linzen zijn na 20 minuutjes al gaar en dus krijg je hier in no-time een lekkere maaltijdsoep. Eet ze ’s middags als lunch of ’s avonds voor de maaltijd, wanneer je minder wil eten en toch een voldaan gevoel wil hebben.

In feite heb je er niet echt een recept voor nodig, volg gewoon je gevoel. De meeste groenten die er gaan zorgen in feite voor een lekker bouillon. Ik laat eerst alle groenten goed trekken en voeg pas na 10 of 20 minuten de linzen toe, een beetje naargelang je tijd hebt.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Probeer ook andere linzen, die doen het even goed. Proef een paar linzen om te controleren of ze gaar zijn” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Linzen zijn zeer voedzaam, je hebt niet meer nodig dan een flinke kop van deze soep.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

 

linzensoep

Rode linzen soep
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el kokosolie
  • 2 ui fijngesneden
  • 5 wortelen in kleine blokjes gesneden
  • 2 takken selder fijngesneden
  • 200 gr rode linzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 el currypoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el tijm
  • 2 liter groentenbouillon of gewoon water
  • 1 blik tomaten
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 takken boerenkool
  • 1 citroen optioneel
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el kokosolie
  • 2 ui fijngesneden
  • 5 wortelen in kleine blokjes gesneden
  • 2 takken selder fijngesneden
  • 200 gr rode linzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 el currypoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el tijm
  • 2 liter groentenbouillon of gewoon water
  • 1 blik tomaten
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 takken boerenkool
  • 1 citroen optioneel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe de kokosolie in een soepkom en verhit. Voeg de fijngesneden ui toe en laat een paar minuten zacht worden.
  2. Voeg dan de wortel, de selder, de knoflook en de kruiden toe (kurkuma, tijm, curry en komijn). Laat 2 minuten meebakken
  3. Overgiet met bouillon of water en de tomatenblokjes en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Spoel ondertussen de linzen onder stromend water. Voeg ze toe aan de soep en laat ze net zolang koken tot ze gaar zijn, maar nog net iets beet hebben.
  5. Haal 2 pollepels soep uit de kom en mix ze met een blender of mixer. Voeg opnieuw toe aan de soep. Proef en kruid af met peper en zout.
  6. Trek de boerenkool van de harde nerven en snij of trek ze in kleine hapklare stukken. Voeg ze toe aan de soep en laat nog 3 minuutjes koken.
  7. Serveer in diepe borden of soepkommen en knijp een beetje citroensap over de soep.
Deel dit Recept