Eet jij alleen eitjes als ontbijt wanneer je op vakantie bent. Dat deden wij vroeger ook, maar steeds vaker zet ik ook thuis, zelfs doordeweeks, eieren op de ontbijttafel. Deze roereieren met gerookte forel en mierikswortel zetten je verbranding flink op gang en zorgen er voor dat je de voormiddag doorkomt zonder honger en zonder zin in snacks.

Mierikswortel wordt niet zo vaak gebruikt en het is ook moeilijk te zeggen hoe hij precies smaakt, maar hij gaat uitzonderlijk goed met vis en schaaldieren. Mierikswortel is eerder scherp, zoals mosterd of radijsjes. In dit gerechtje maakt hij je spiegelei met forel dan ook dat tikje specialer. Je vindt mierikswortel in de supermarkt bij de groenten en fruit. Rasp de rest op en vries in in kleine porties.

Dit ontbijt hoeft geen brood. Het brood op de foto kocht ik evenwel bij Le Pain Quotidien, en ik wou wel eens proeven of het lekker was en dat was het. Tof dus dat we daar nu kwalitatief glutenvrij brood kunnen vinden voor bijzondere gelegenheden.

Tips:

Forel is een vette vissoort. Kies voor Bio.

Gezond want:

Mierikswortel bevat zeer veel vitamine C en zorgt voor de afvoer van gifstoffen uit je lichaam.

roerei-forel-en-mierikswortel

Roerei met forel en mierikswortel
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 6 eieren biologische
  • 3 eetlepels kokosroom
  • 2 eetlepels dragon verse, fijngesneden
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 handvol spinazie
  • 30 gr pompoenpitten
  • 250 gr gerookte forel
  • 2 eetlepels foreleitjes
  • mierikswortel verse, geraspt
  • nootmuskaat
  • boter
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 6 eieren biologische
  • 3 eetlepels kokosroom
  • 2 eetlepels dragon verse, fijngesneden
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 handvol spinazie
  • 30 gr pompoenpitten
  • 250 gr gerookte forel
  • 2 eetlepels foreleitjes
  • mierikswortel verse, geraspt
  • nootmuskaat
  • boter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Klop de eieren met de kokosroom los in een potje en kruid met peper en zout. Roer er de dragon onder
  2. Verhit de kokosolie in een pan en giet hierin het eimengsel. Blijf voortdurend roeren tot de eitjes stollen en je een mooi romig mengsel krijgt
  3. Rooster de pitten kort in een droge pan, neem ze uit de pan en laat afkoelen
  4. Bak de spinazie kort in wat boter in in dezelfde pan en kruid met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat
  5. Verdeel de eieren en spinazie over 4 borden. Leg er wat forel bij en wat foreleitjes en schaaf er flink wat verse mierikswortel over.
Deel dit Recept