Stoofvlees is een traditionele favoriet in veel gezinnen. Mijn mama maakt heerlijk stoofvlees en ik heb altijd haar recept gevolgd. Haar geheim? Geuze en peperkoek met mosterd.

Ons probleem? Zowel het bier als de peperkoek bevat gluten en dat valt niet mee voor Johan.

In een boek van Jamie Oliver vond ik een paar jaar terug een recept met rode wijn en zo kon het experimenteren beginnen. Ondertussen is er evenwel glutenvrij bier dus dat probeer ik binnenkort nog eens, want hoewel dit recept heel erg lekker is, kan het nog net niet tippen aan de variant van mijn moeder. Hoewel dat natuurlijk een beetje sentimenteel kan zijn.

Ook de van oudsher traditionele appelmoes en patatjes (frietjes) hebben we ondertussen vervangen door bloemkoolpuree en een portie extra groenten – hier onder de vorm van erwtjes en worteltjes – wanneer heb je die perfecte combinatie nog eens gegeten?? Ja echt, perfect.

Tip: Luister tijdens het maken van je ‘peas & carrots’ eens naar Admiral Freebee: It’s a bad year for Rock & Roll, daar wordt deze topper in vernoemd! En vooral geniet van de zalige stem van de Admiraal!

Geen tijd om dit in de week klaar te maken. Denk je! Gebruik een snelkookpan en je stoofvlees is in 30 minuten klaar. Bijkomend voordeel? Alle smaken blijven goed bewaard in de pot, waardoor je stoverij nog beter smaakt. Geen snelkookpan? Koop er één 😉 of maak je stoverij vooraf klaar, dat kan natuurlijk ook!

rundsstooflvees

Rund stoofvlees met rode wijn
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg runds stoofvlees
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 wortelen in schijfjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml rode wijn
  • 300 ml rundsfond
  • boter
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 2 eetlepels mosterd met zaadjes
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg runds stoofvlees
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 wortelen in schijfjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml rode wijn
  • 300 ml rundsfond
  • boter
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 2 eetlepels mosterd met zaadjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verhit een snelkookpan of een pan met dikke bodem. Voeg een klontje boter en het stoofvlees toe en bak het rondom mooi bruin. Doe dit eventueel in 2 keer, zodat er niet teveel in één keer in je pan gaat. Haal het vlees terug uit de pan en zet het even opzij.
  2. Voeg eventueel wat extra boter toe en stoof nu de uien en de wortelen aan. Laat ze niet verbranden, maar zachtjes bruinen! Blus met de rode wijn, van zodra de uien mooi zacht zijn. Laat even inkoken en voeg dan het vlees opnieuw toe.
  3. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en sluit het deksel van de snelkookpan of van de kookpot. Laat 30 to 40 minuten garen in de snelkookpan of 2 uur minimum in een gewone pan.
  4. Laat op het einde eventueel nog wat verder inkoken zonder deksel, wanneer je saus wat te dun is. Serveer met bloemkoolpuree en met doperwtjes en worteltjes.
Deel dit Recept