Aziatische voeding is fantastisch! Niet alleen omwille van de smaken, maar ook omwille van het werk. Telkens ik weinig tijd heb om te koken, dan schiet er wel een idee voor wok of curry naar boven (ook naar pasta, maar dat is een ander verhaal). Gecombineerd met gehakt is het bovendien een ideale manier om kinderen nieuwe smaken te leren ontdekken. Gehakt daar is bijna elk kind dol op, niet? Telkens wanneer Fien iets verschrikkelijks ziet over de voedingsindustrie en verkondigd dat ze vegetariër wil worden, bedenkt ze zich als ze aan gehakt denkt. Daar zou ze niet zonder kunnen.

Nieuwe smaken en buitenlandse keukens ontdekken is een optimale manier om je gezinsleden anders te leren eten. Soms is het immers makkelijker om met een totaal nieuw recept op de proppen te komen, dan met een aanpassing van een bestaand recept – denk maar aan je pastaslierten vervangen door courgettes. Een totaal nieuw gerecht, met een paar favorieten er in, kan wonderen doen. Ook kinderen laten helpen in de keuken is een goed idee, zo zien ze wat er in hun bord gaat en bovendien kan het leuk zijn om vooraf al van alles eens te mogen proeven. In dit recept kan je gember, tamari (een glutenvrije sojasaus) en vissaus in je samenpalet introduceren. Start eventueel voorzichtig, met kleinere hoeveelheden.

Dit gerecht is klaar binnen het half uur, van begin tot einde. Zorg voor goed puur rundsgehakt en verwerk dit de dag zelf nog, anders verkleurt het. Ook de bouillon is belangrijk, maar ik begrijp wel dat niet iedereen tijd heeft om bouillons te trekken. Gebruik dan bij voorkeur fonds uit bokalen ipv bouillonblokjes. Deze zitten vol zout en smaakmakers en bevatten weinig ingrediënten die een bouillon zo gezond maken. Zelf een grote pot maken en in porties invriezen is een top idee. Het duurt lang, maar zelf heb je er amper werk aan. Een recept voor groentenbouillon of kippenbouillon.

Je kan dit gerecht eventueel serveren met rijst of rijstnoedels, maar dat hoeft niet. Zonder is dit een maaltijd met weinig koolhydraten en dus ideaal voor een laag koolhydraten dieet. Het past ook perfect binnen de Pascale Naessens filosofie waar je enkel (dierlijke) eiwitten combineert met groenten.

rundsvlees-chinese-wijze

Rundsvlees op Chinese wijze met broccoli
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gr rundsgehakt Americain
  • 1 ui gehakt
  • 2 wortelen in stukjes gesneden
  • 2 rode paprika's in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 citroen of limoen, sap
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 lenteuitjes in stukjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel vijfkruiden poeder optioneel, in de supermarkt te vinden
  • kokosolie
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad optioneel
  • 125 ml bouillon
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gr rundsgehakt Americain
  • 1 ui gehakt
  • 2 wortelen in stukjes gesneden
  • 2 rode paprika's in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 citroen of limoen, sap
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 lenteuitjes in stukjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel vijfkruiden poeder optioneel, in de supermarkt te vinden
  • kokosolie
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad optioneel
  • 125 ml bouillon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Rooster het sesamzaad een paar minuten in een wok zonder olie. Blijf rustig met de wok over en weer schuiven, zodat de zaadjes niet aanbranden. Haal ze uit de wok en zet opzij.
  2. Verwarm je kokosolie in de wok of een diepe pan. Voeg het gehakt en de ui toe en bak alles ongeveer 3 minuten op relatief hoog vuur. Voeg de wortelen, de paprika's, de look, de gember, tamari en vissaus, de Chinese 5-kruidenpoeder en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat een 5-tal minuutjes bakken.
  3. Voeg de bouillon toe samen met de broccoli en de lenteuit (gebruik alleen het wit om te verhitten) - hou het groen voor versiering.
  4. Strooi er de sesamzaadjes en het groen van de lentebui over en dien op in diepe kommetjes - eventueel met stokjes!
Deel dit Recept