Rundsvlees op Chinese wijze met broccoli
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
20 min
Ingrediënten
  • 600 gr rundsgehaktAmericain
  • 1 uigehakt
  • 2 wortelenin stukjes gesneden
  • 2 rode paprika’sin stukjes gesneden
  • 1eetlepel verse gembergeraspt
  • 4 teentjes lookfijngesneden
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 citroenof limoen, sap
  • 2 broccoliin roosjes
  • 2 lenteuitjesin stukjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel vijfkruiden poederoptioneel, in de supermarkt te vinden
  • kokosolie
  • 2 eetlepels zwart sesamzaadoptioneel
  • 125 ml bouillon
Instructies
  1. Rooster het sesamzaad een paar minuten in een wok zonder olie. Blijf rustig met de wok over en weer schuiven, zodat de zaadjes niet aanbranden. Haal ze uit de wok en zet opzij.
  2. Verwarm je kokosolie in de wok of een diepe pan. Voeg het gehakt en de ui toe en bak alles ongeveer 3 minuten op relatief hoog vuur. Voeg de wortelen, de paprika’s, de look, de gember, tamari en vissaus, de Chinese 5-kruidenpoeder en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat een 5-tal minuutjes bakken.
  3. Voeg de bouillon toe samen met de broccoli en de lenteuit (gebruik alleen het wit om te verhitten) – hou het groen voor versiering.
  4. Strooi er de sesamzaadjes en het groen van de lentebui over en dien op in diepe kommetjes – eventueel met stokjes!