Wokken is perfect voor een snelle en lekkere maaltijd. Er is weinig voorbereiding en weinig kooktijd aan. Bovendien kan je zoveel variëren als je maar wil, met je groenten, maar evengoed met vlees of vis en met je saus. Zo krijg je telkens weer andere smaken en gerechten op je bord.

Je kan uiteraard diepvriesgroenten kopen voor de wok, het enige nadeel hieraan vind ik is dat alle groenten door elkaar zitten, waardoor je geen rekening kan houden met de gaartijd van de verschillende groentjes. Bovendien komt er vaak veel vocht in je wok van al het ijswater, waardoor het onmogelijk is krokante groenten over te houden.

Zelf wok ik niet op superhoog vuur, wat traditioneel net de bedoeling is van de wok. Dat komt omdat te hoge temperaturen je voeding en de voedingstoffen en vitaminen die er inzitten totaal kapot maken. In dit geval heb ik de broccoli en de peulen zelfs vooraf kort geblancheerd om ze lekker knapperig te houden.

Tips: Kies de groenten die je zelf lekker vindt, maar probeer zeker ook deze variatie eens.

Gezond want: Groene groenten bevatten chlorofyl en dat is zeer gezond.

 

rundswok-met-broccoli

Rundswok met groene groentjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 broccoli
  • 1 doosje sluimererwten
  • 3 preien witte + lichtgroene delen
  • 2 uien
  • 3 lenteuitjes
  • 400 gr rijstnoedels
  • 600 gr rundsvlees
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 6 el vissaus
  • 9 el oestersaus
  • kokosolie
  • zout
  • peper
  • 1 rode chilpeper
  • 2 teentjes look
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 broccoli
  • 1 doosje sluimererwten
  • 3 preien witte + lichtgroene delen
  • 2 uien
  • 3 lenteuitjes
  • 400 gr rijstnoedels
  • 600 gr rundsvlees
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 6 el vissaus
  • 9 el oestersaus
  • kokosolie
  • zout
  • peper
  • 1 rode chilpeper
  • 2 teentjes look
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Voorbereiding: Snij de ui in ringen of stukjes Snij de broccoli in roosjes en was hem goed Was de sluimererwten en snij de look fijn.
  2. Doe 2 el kokosolie in de wok en verwarm. Bak hierin de ui tot hij zacht wordt.
  3. Kook ondertussen de sluimererwten gedurende 3 minuten in een grote pot gezouten water. Haal ze er uit en spoel onder koud stromend water.
  4. In dezelfde pot kook je de broccoli roosjes gedurende 5 minuten. Giet ze af en spoel met koud water.
  5. Voeg de prei en de look toe aan de ui en laat 5 minuten zachtjes meestoven. Snij ondertussen de biefstuk in dunne reepjes.
  6. Kook nu ook je rijstnoedels gedurende 2 minuten en spoel ze onder koud stromend water. Snij ondertussen de rode peper en de lente ui in schijfjes.
  7. Duw de groenten wat opzij in de wok. Zet je vuur hoog en voeg het vlees toe aan de wok. Laat ongeveer 1 minuut bakken.
  8. Doe de suiker, de vis- en de oestersaus bij de wok + de broccoli en de erwten. Warm alles goed door en laat even koken.
  9. Doe rijstnoedels in een diepe kom en schep er een paar lepels van de wolmengeling over, strooi er wat peper en lente ui over. Als je noedels te koud zijn, kan je alles mengen in de wok en ze even mee opwarmen.
Deel dit Recept