Watermeloen in een salade? Hoe dikwijls passeer je in de winkel het rek met watermeloenen en denk je: ‘Lekker, maar wat doe ik met zo’n grote meloen’. Gelukkig verkopen sommige winkels hem al in stukken, maar daardoor verliest hij wel een beetje aan voedingswaarde. Niet heel erg erg.

Met dit recept, kan je echter een meloen verwerken voor 4 personen. Je zal zien dat ook kinderen dit heel lekker vinden. Je kan de salade de avond voordien maken en hem de dag erna als lunch meenemen, de smaken zijn dan mooi door elkaar opgenomen.

Ik gaf deze week een workshop voor Colruytgroup Academy, en één van de dames zei: “Ik zou er nooit op komen om kikkererwten in een salade te doen, maar vanaf nu, ga ik dat vaker doen, lekker!”

Deze salade is een mooi evenwicht van plantaardige en dierlijke vetten en heeft een mooi gehalte aan essentiële vetzuren (omega 3 en omega 6). Ze zit bovendien boordevol voedingsvezels.

Je kan je paprika’s vooraf roosteren en dan in stukjes snijden, maar dat is iets meer werk. Zie je dat niet zitten? Snij ze dan in kleine brokjes, dan zorgen ze voor een leuke crunch in je salade.

 

Tips: Watermeloen heeft een verrassende textuur, sappigheid en smaak.

Gezond want: Dit is een dorstlessende salade, want watermeloen bevat veel water. Waterhoudend voedsel eten helpt om je dagelijkse portie water binnen te nemen.

watermeloensalade-met-feta

 

Salade van watermeloen: Watermeloen. Feta. Kikkererwten.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr watermeloen zonder pitjes, in blokjes
  • 1 blikje kikkererwten uitgelekt en gespoeld
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 gr zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 150 gr feta kaas in blokjes
  • 1 handvol rucola
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el basilicum grofgehakt
  • zout
  • peper
Prep Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr watermeloen zonder pitjes, in blokjes
  • 1 blikje kikkererwten uitgelekt en gespoeld
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 gr zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 150 gr feta kaas in blokjes
  • 1 handvol rucola
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el basilicum grofgehakt
  • zout
  • peper
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng in een kom de watermeloen met de kikkererwten, de knoflook, de tomaten, de paprika's en de feta. Kruid met peper en zout
  2. Voeg de notensla toe en overgiet met de olie
  3. Doe er dan de basilicum bij
  4. Meng voorzichtig en verdeel in porties over 4 lunchdozen.
  5. Zet ze weg in de koelkast voor de dag erna.
Deel dit Recept