Een klassieker, maar dan veel gezonder. Dit is een gerecht dat je vaak eet, wanneer je uit eten gaat in een bistro. Het probleem zit hem vaak in het ontbreken van groenten. Zelfs als je zelf dit gerecht maakt, durven de groenten er al eens bij inschieten.

Daarom wil ik dit receptje met jullie delen. Het duurt amper langer dan de ‘gebruikelijke’ versie en is toch veel gezonder. Doe er alle groenten in die je lekker vindt. Je hoeft alleen rekening te houden, dat je ze best mooi klein snijdt. Ze hoeven dan niet lang te bakken en zijn dan nog lekker knapperig. De room heb ik vervangen door kokosroom, die trouwens zeer goed past bij scampi’s.

Heb je deze week op een avond echt weinig tijd? Zet dan dit gerecht op tafel. Gezonde comfortfood!

Tips: Gebruik eventueel diepvriesgroenten, als je echt geen zin hebt, zo spaar je nog wat extra tijd.

Gezond want: Op deze manier heb je toch je portie groenten binnen!

 

Scampi Diabolique
Recept Afdrukken
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 24 scampi
  • 2 wortels
  • 2 ui
  • 2 courgetten
  • 2 rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 3 el tomatenpuree
  • 500 ml kokosroom
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • 2 teentje knoflook
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 24 scampi
  • 2 wortels
  • 2 ui
  • 2 courgetten
  • 2 rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 3 el tomatenpuree
  • 500 ml kokosroom
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • 2 teentje knoflook
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Ontdooi de scampi's - wanneer ze diepvries zijn natuurlijk - in de koelkast. Zet ze 's morgens in een diep bord in de koelkast of leg ze eventueel in een kom koud water gedurende 15 min, wanneer je ze snel wil ontvriezen.
  2. Pel ze en verwijder het darmkanaal. Je kan natuurlijk ook gekuiste scampi kopen, ga dan verder naar de volgende stap. Gooi het darmkanaal weg en gebruik de schalen om een snelle bouillon te maken. Doe een lepel olijfolie in een kom. Verwarm en gooi de schalen erbij. Laat ze flink aanbakken, doe er een ui fijngesnipperd bij en 1 teentje knoflook. Giet er 0,5 liter water over en laat een 10 minuutjes zachtjes sudderen. Giet dan door een zeef en ga verder met je gerecht.
  3. Doe olie in een diepe pan en bak de scampi's op hoog vuur mooi aan. Kruid met peper en zout. Ze zullen mooi roze worden. Laat ze niet langer dan een 4-tal minuten bakken - afhankelijk van hoe hoog je vuur staat. Van het moment dat ze rondom mooi roze zijn, haal je ze uit de pan.
  4. Doe een extra lepel olie in de pan en doe alle fijngesneden groenten erbij. Roer ze mooi om. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Blus na een paar minuten met de witte wijn en laat deze zo goed als verdampen.
  5. Voeg dan fijngesneden rode pepers, zonder de zaadjes (of met als je het heel pikant wil) toe. Voeg ofwel 1 dl bouillon toe, ofwel 1 dl water met een groenten bouillonblokje. Laat 5 minuten inkoken
  6. Voeg dan de kokosroom toe en laat hem wat indikken. Serveer met rijst.
Deel dit Recept