/Schattige wolkeitjes met avocado

Schattige wolkeitjes met avocado

Sinds een paar weken hebben we opnieuw kippetjes in de tuin, nadat onze oude kippen vorig jaar gestorven waren. Johan was nogal enthousiast bij de aankoop en kocht er maar meteen 6!?! Gevolg? Elke dag opnieuw liggen er 6 nieuwe schitterende en kakelverse eitjes op ons te wachten. Tja, dan kan je niet anders dan eens vaker een eitje te eten. Niet dat we dat zo erg vinden.

Deze wolkeitjes zijn een hit op Instagram. Niet helemaal verwonderlijk, want bij een platform dat draait om beelden, helpt het natuurlijk als je er mooi uitziet. Nu ik ze al verschillende keren zag passeren, wou ik het toch ook eens proberen. Ik heb er ricotta onder geroerd, omdat dat een lekker frisse kaas is, die weinig vet bevat en tegelijk vanzelf al lekker licht en wolkerig aandoet. 😉

Een weekend is ideaal, want anders is het natuurlijk simpeler om een eitje in de pan te bakken. Geen zorgen echter, want ook deze eitjes zijn vrij snel klaar en heb je bezoek of organiseer je een brunch? Geef toe dat deze toch veel mooier staan op je bord.

Eet er een stukje ‘keto’brood bij met goeie boter.

 

 

Schattige wolkeitjes met avocado
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Kickstarters
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 7 min
Porties
personen
Ingrediënten
De wolkjes
  • 4 bio eitjes
  • 3 eetlepels ricotta
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 handvol bieslook fijngenipperd
  • witte peper
  • zeezout
Voor erbij
  • 2 trosjes kerstomaatjes aan het steeltje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • oregano
  • 1 avocado
  • 1/2 bio citroen
  • 1 snuifje chilivlokjes
  • ketobrood
  • goeie boter
Maaltijd Kickstarters
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 7 min
Porties
personen
Ingrediënten
De wolkjes
  • 4 bio eitjes
  • 3 eetlepels ricotta
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 handvol bieslook fijngenipperd
  • witte peper
  • zeezout
Voor erbij
  • 2 trosjes kerstomaatjes aan het steeltje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • oregano
  • 1 avocado
  • 1/2 bio citroen
  • 1 snuifje chilivlokjes
  • ketobrood
  • goeie boter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C. Neem een bakplaat en leg er een stuk bakpapier op.
  2. Splits de eitjes. Hou de dooiers mooi geheel en doe ze in een apart kommetje.
  3. Doe de eitwitten in een mengkom en klop ze los, voeg een snuifje zout toe. Klop de eieren met een garde of een handmixer tot stijve pieken.
  4. Meng de ricotta en de fijngesnipperde bieslook en kruid met een snuifje zeezout en witte peper. Roer onder de opgeklopte eiwitten.
  5. Schep telkens 2 eetlepels eiwitschuim op de bakplaat. Maak in het midden een kuiltje.
  6. Verdeel de spekblokjes over de bakplaat en leg er de trostomaatjes bij. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaatjes en strooi er wat oregano over. Zet de bakplaat ongeveer 4 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en doe in elk kuiltje een eidooier. Zet opnieuw 3 minuutjes in de oven.
  8. Snij de avocado overlangs in 2, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij in reepjes. Kruid met peper en zout en knijp er wat citroensap over + eventueel wat chilivlokken.
  9. Schep de eitjes op een bordje, serveer met de spekjes, tomaatjes en de avocado en eet er eventueel een stukje brood bij.
Deel dit Recept
By | 2018-05-18T13:58:13+02:00 mei 18th, 2018|Lente, Ontbijt, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Zomer|0 Comments

Leave A Comment