Schattige wolkeitjes met avocado
Porties Prep Tijd
4 personen 10min
Kook Tijd
7 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10min
Kook Tijd
7 min
Ingrediënten
De wolkjes
  • 4 bio eitjes
  • 3 eetlepels ricotta
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 handvol bieslookfijngenipperd
  • witte peper
  • zeezout
Voor erbij
  • 2 trosjes kerstomaatjesaan het steeltje
  • 2eetlepels olijfolie
  • oregano
  • 1 avocado
  • 1/2 bio citroen
  • 1snuifje chilivlokjes
  • ketobrood
  • goeie boter
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C. Neem een bakplaat en leg er een stuk bakpapier op.
  2. Splits de eitjes. Hou de dooiers mooi geheel en doe ze in een apart kommetje.
  3. Doe de eitwitten in een mengkom en klop ze los, voeg een snuifje zout toe. Klop de eieren met een garde of een handmixer tot stijve pieken.
  4. Meng de ricotta en de fijngesnipperde bieslook en kruid met een snuifje zeezout en witte peper. Roer onder de opgeklopte eiwitten.
  5. Schep telkens 2 eetlepels eiwitschuim op de bakplaat. Maak in het midden een kuiltje.
  6. Verdeel de spekblokjes over de bakplaat en leg er de trostomaatjes bij. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaatjes en strooi er wat oregano over. Zet de bakplaat ongeveer 4 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en doe in elk kuiltje een eidooier. Zet opnieuw 3 minuutjes in de oven.
  8. Snij de avocado overlangs in 2, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij in reepjes. Kruid met peper en zout en knijp er wat citroensap over + eventueel wat chilivlokken.
  9. Schep de eitjes op een bordje, serveer met de spekjes, tomaatjes en de avocado en eet er eventueel een stukje brood bij.