Dat ik graag curry eet, zal voor de trouwe lezers geen verrassing meer zijn. Je vindt hier ook geregeld een curry recept op de site. Ook een vis curry mag niet ontbreken.

Voor mij is curry zo een gerecht worden, dat ik supersnel op tafel krijg. Het is onze spaghetti bolognese geworden, alleen veel gezonder en met veel minder koolhydraten. Je kan er oneindig mee variëren en alle groenten gebruiken die je lekker vindt of toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Zo maak ik tegenwoordig ook elke week mijn koelkast leeg. Ik probeer namelijk minimaal eten te moeten weggooien.

Heb je geen vis gevonden of eet je gewoon liever kip? Ook dat kan je gewoon vervangen, maar voor ons is dit een goeie manier om ook de kinderen makkelijk vis te laten eten. Ze zijn immers ook zelf dol op curry.In dit recept gebruikte ik tong, omdat die toevallig bij de visboer: vis van de maand was. Elke andere vissoort is even goed.

Als je wil kan je de curry serveren met rijst.

Tips:

Varieer met groenten en vis, zo maak je je koelkast helemaal leeg.

Gezond want:

Doe relatief veel kurkuma in dit gerecht, dat is een sterke natuurlijke ontstekingsremmer

viscurry

Snelle vis curry met gegrilde bloemkool
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 800 gr tongfilets
  • 2 eetlepel limoensap
  • 2 cm gember geschild en geraspt
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 2 kardemonpeulen
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 koffielepel gedroogde chilivlokken
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kaneel stokje
  • 1 pakje peultjes
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 1 botje koriander fijngesneden
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 800 gr tongfilets
  • 2 eetlepel limoensap
  • 2 cm gember geschild en geraspt
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 2 kardemonpeulen
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 koffielepel gedroogde chilivlokken
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kaneel stokje
  • 1 pakje peultjes
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 1 botje koriander fijngesneden
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij de bloemkool in grove stukken en doe ze in een ovenschaal. Meng een paar lepels kokosolie (als de olie vast is - laat ze dan in een kommetje smelten) met de komijn en de kurkuma en meng de helft hiervan onder de bloemkool. Zet gedurende 25 min in de oven. Zet daarna opzij.
  3. Snij de vis in stukken en meng met de resterende kokosolie. Zet 15 min in de koelkast om te marineren.
  4. Doe ondertussen 2 eetlepels kokosolie in een wok of een diepe pan en bak hierin de ui en de look zachtjes aan. Voeg de gember en alle andere kruiden (behalve de koriander) toe en laat 30 seconden meebakken. Giet er de kokosmelk over en laat kort koken. Doe er de bloemkool bij. Voeg dan de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Probeer niet teveel te roeren, anders breekt de vis.
  5. Zet ondertussen een kommetje met water op en breng aan de kook. Voeg een flinke snuif zout toe en kook hierin de peultjes 2 minuten. Giet ze af en voeg op het laatste moment toe aan je curry. Vis de kardemon en kaneel uit je curry.
  6. Dien met de vers gehakte koriander.
Deel dit Recept