Snelle vis curry met gegrilde bloemkool
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 1eetlepel gemalen komijn
  • 800gr tongfilets
  • 2 eetlepel limoensap
  • 2 cm gembergeschild en geraspt
  • 1 ajuinfijngesneden
  • 4 teentjes lookfijngesneden
  • 2 kardemonpeulen
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 koffielepel gedroogde chilivlokken
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kaneel stokje
  • 1 pakje peultjes
  • 1 chilipeperfijngesneden
  • 1 botje korianderfijngesneden
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij de bloemkool in grove stukken en doe ze in een ovenschaal. Meng een paar lepels kokosolie (als de olie vast is – laat ze dan in een kommetje smelten) met de komijn en de kurkuma en meng de helft hiervan onder de bloemkool. Zet gedurende 25 min in de oven. Zet daarna opzij.
  3. Snij de vis in stukken en meng met de resterende kokosolie. Zet 15 min in de koelkast om te marineren.
  4. Doe ondertussen 2 eetlepels kokosolie in een wok of een diepe pan en bak hierin de ui en de look zachtjes aan. Voeg de gember en alle andere kruiden (behalve de koriander) toe en laat 30 seconden meebakken. Giet er de kokosmelk over en laat kort koken. Doe er de bloemkool bij. Voeg dan de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Probeer niet teveel te roeren, anders breekt de vis.
  5. Zet ondertussen een kommetje met water op en breng aan de kook. Voeg een flinke snuif zout toe en kook hierin de peultjes 2 minuten. Giet ze af en voeg op het laatste moment toe aan je curry. Vis de kardemon en kaneel uit je curry.
  6. Dien met de vers gehakte koriander.