Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes

Home/Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes

Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes

Voor een rasechte Gentenaar is het misschien wel een beetje heiligschennis om je waterzooi snel te willen klaarmaken. Ik heb daar geen probleem mee, zolang het maar lekker is. We werken dan ook met kipfilet ipv met een volledige kip, dat scheelt al heel wat tijd. Is tijd voor jou geen probleem? Neem dan zeker de volledige kip, want dan sla je 2 vliegen in 1 slag: je kan immers tegelijkertijd kippenbouillon maken met de rest van het kippenkarkas.

Eet je niet volgens het combinatie dieet of vind je dit niet nodig voor je man en je kinderen? Dan kan je bij dit gerecht perfect wat nieuwe aardappeltjes stomen om erbij te serveren.

Om het gerecht licht verteerbaar te houden werken we niet met room van koeien, maar gebruiken we dit keer sojaroom. Zolang je soja niet te pas en te onpas gaat gebruiken, kan het perfect. En het is toch feest met dit recept, dus waarom niet?

Ik heb worteltjes, prei, sjalot en courgette gebruikt als groentegarnituur, maar dit is ook immens lekker met extra doperwtjes en (groene) asperges.

Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg kippenfilet in lange reepjes gesneden
  • 2 courgettes
  • 4 preiwitten
  • 2 raapjes
  • 4 sjalotten
  • 5 teentjes look gehakt
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 koffielepels groentenbouillon vb morga
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 ml soja room
  • 1 bosje peterselie geakt
  • 1 citroen
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg kippenfilet in lange reepjes gesneden
  • 2 courgettes
  • 4 preiwitten
  • 2 raapjes
  • 4 sjalotten
  • 5 teentjes look gehakt
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 koffielepels groentenbouillon vb morga
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 ml soja room
  • 1 bosje peterselie geakt
  • 1 citroen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een grote kookpot en voeg de sjalotjes, de look en de tijm en rozemarijn toe. Laat een paar minuutjes zachtjes bakken, zonder te kleuren.
  2. Voeg de kip, de laurier, de groentenbouillon en water toe. Zorg er voor dat de kipfilets net volledig onderstaan. Breng tot net onder het kookpot en laat ongeveer 25 tot 30 minuten zachtjes sudderen.
  3. Controleer of je kip gaar is door ze zachtjes met 2 vorken uit elkaar te trekken. Voeg dan de sojaroom toe, kruid met peper en zout naar smaak. Laat doorwarmen, maar niet meer koken.
  4. Terwijl je kip opstaat. Snij alle groentjes in mooie blokjes en doe ze in de stoomoven of stoommandje. Heb je die niet? Geen probleem, bak je groentjes een 10-tal minuutjes op zacht vuurtje in wat olijfolie, zonder ze te laten kleuren.
  5. Neem mooie diepe borden en schep wat kip met saus op. Verdeel er de groentjes over en werk af met fijngesnipperde peterselie en een kneepje citroensap.
Deel dit Recept

About the Author:

Leave A Comment