Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes
Porties Prep Tijd
6 personen 30 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
6 personen 30 min
Kook Tijd
20 min
Ingrediënten
  • 1kg kippenfiletin lange reepjes gesneden
  • 2 courgettes
  • 4 preiwitten
  • 2 raapjes
  • 4 sjalotten
  • 5 teentjes lookgehakt
  • 3 blaadjes laurier
  • 2takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 koffielepels groentenbouillonvb morga
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 ml soja room
  • 1 bosje peterseliegeakt
  • 1 citroen
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een grote kookpot en voeg de sjalotjes, de look en de tijm en rozemarijn toe. Laat een paar minuutjes zachtjes bakken, zonder te kleuren.
  2. Voeg de kip, de laurier, de groentenbouillon en water toe. Zorg er voor dat de kipfilets net volledig onderstaan. Breng tot net onder het kookpot en laat ongeveer 25 tot 30 minuten zachtjes sudderen.
  3. Controleer of je kip gaar is door ze zachtjes met 2 vorken uit elkaar te trekken. Voeg dan de sojaroom toe, kruid met peper en zout naar smaak. Laat doorwarmen, maar niet meer koken.
  4. Terwijl je kip opstaat. Snij alle groentjes in mooie blokjes en doe ze in de stoomoven of stoommandje. Heb je die niet? Geen probleem, bak je groentjes een 10-tal minuutjes op zacht vuurtje in wat olijfolie, zonder ze te laten kleuren.
  5. Neem mooie diepe borden en schep wat kip met saus op. Verdeel er de groentjes over en werk af met fijngesnipperde peterselie en een kneepje citroensap.