Een extra groentegerecht voor het verjaardagsfeest van Fien. Dit is in feite een gerecht met zeer zachte smaken, waardoor je het kan eten, ook als je niet dol bent op de pikante smaken. Ik zet het op tafel omdat de kinderen dol zijn op noedels en ze op deze manier een extra portie groentjes nemen. Net als de andere Thaise gerechten van deze week, is dit gerecht snel klaar en dus perfect als doordeweeks vegetarisch gerecht.

Ik ben zelf dol op de sobanoedels (wel de boekweitvariant en niet de tarwe variant), die je in Bioplanet kan kopen, maar gewonen rijstnoedels kunnen natuurlijk ook. Wat de sobanoedels betreft: deze komen in verschillende varianten, waardoor je steeds nieuwe smaken leert kennen.

Check de hoeveelheden in dit recept, voor ons was het een bijgerecht voor 6 personen. Voeg eventueel iets meer groenten en noedels toe, wanneer je het alleen serveert.

Tips: Speel met de groenten die je gebruikt. Ik vind het leuk als ze allemaal dezelfde kleur hebben, maar laat je vooral niet tegenhouden!

Gezond want: Een kindvriendelijk gerecht met lekker veel groentjes

Soba noedels met gebakken groenten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 ui in stukjes
  • 2 kleine paksoi in 4 gesneden
  • 1 doosje mini mais in 2 gesneden
  • 250 gr sobanoedels
  • 5 el sojasaus glutenvrij
  • 2 teentjes look gehakt
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 broccoli in roosjes
  • 2 ui in stukjes
  • 2 kleine paksoi in 4 gesneden
  • 1 doosje mini mais in 2 gesneden
  • 250 gr sobanoedels
  • 5 el sojasaus glutenvrij
  • 2 teentjes look gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kook de noedels in gezouten water gedurende 2 minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water, zodat ze niet gaan kleven. Werk er even met je handen door, zodat ze mooi los komen. Zet ze even opzij
  2. Kook de broccoli roosjes kort (2min) in een pot gezouten water met wat bicarbonaat. Dit zorgt er voor dat je broccoli mooi groen blijft. Giet hem af en spoel met koud water.
  3. Snij de paksoi in 4. Laat de blaadjes aan het 'knolletje' zitten en snij dit in 4 delen. Snij de ui in stukjes
  4. In een wok: verhit 3 eetlepels kokosolie en voeg de paksoi, de in 2 gesneden mais en de ui en look toe. Laat ze kort en hevig bakken en voeg dan de broccoli toe. Bak 2 minuten en voeg dan een flinke scheut soja toe. Laat kort koken zodat je een sausje krijgt. Voeg meer toe, als je meer saus wil. Roer er de noedels onder en meng goed. Klaar!
Deel dit Recept