Donderdag veggiedag? Deze spaghetti is steeds weer een topper. Ten eerste: de kinderen eten dit supergraag en ten tweede, dit recept is op 20 minuten klaar. Dat is wat ik noem een super keukenrevolutie gerecht. Spaghetti All’Arrabiata is een echte Italiaanse klassieker, op basis van pittige tomatensaus. Er horen absoluut chilipepers in, maar hou rekening met jullie eigen voorkeur voor pittig.

Je kan je misschien de vraag stellen of het wel gezond is. Pasta? Moet kunnen, vind ik. Bovendien komt het recept zelfs in aanmerking voor het combinatiedieet van Pascale Naessens, want je combineert koolhydraten (pasta) met groenten en je eet er geen eiwitten bij. Nu ben ik zelf niet al te puriteins in mijn combinaties, maar dit gerecht laat wel zien, dat je lekkere combinaties kan maken.

Zelf kies ik steeds voor de glutenvrije pasta van Schär, die vind ik het beste, qua smaak maar ook van textuur. Het blijft natuurlijk een combinatie van (industriële, snelle) zetmelen en dus met mate te gebruiken. Eén keer per week is geen drama, denk ik. Op mijn (incubatie) lijstje staat nog altijd dat ik zelf eens glutenvrije pasta zal maken, maar ik moet eerlijk toegeven, dat de recepten die ik tot nu toe heb gevonden allerlei soorten bloem gebruiken, die moeilijk te vinden zijn. Nu, ooit zal het er wel eens van komen en dan ben jij de eerste die het te weten komt.

Ik probeer wel om pasta te vermijden op momenten dat ik nog volop energie nodig heb. Op de ene of andere manier ben ik toch altijd een beetje loom na het eten van pasta. Ik heb ergens gelezen dat je effectief best ’s avonds voor koolhydraten kiest, omdat ze de neiging hebben om je moe te maken. Na een stressvolle dag, en een luie avond in de zetel, lijkt mij dus een goed moment.

Voor deze keer gebruiken we tomaten uit blik, doodgewoon omdat de verse tomaten nu niet lekker meer zijn. Bliktomaten hebben steeds dezelfde smaak en kunnen dus in de winter perfect dienst doen om verse te vervangen. Ik vul ze aan met half zongedroogde tomaten, omdat die zo lekker smaken.

Tips: Doe voorzichtig met de rode pepers, stem de pittigheid af op jullie eigen smaak. De pitjes zorgen meestal voor het meeste pit, dus die kan je verwijderen.

Gezond want: Alweer een dagje vleesloos. Regelmatig een dag zonder vlees is goed voor je darmen, die normaal veel tijd nodig hebben om vlees te verwerken.

spaghetti-arrabbiata

Spaghetti All'Arrabiatta
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 uien fijngesneden
  • 200 gr halfzongedroogde tomaatjes in 2 gesneden
  • 800 ml tomaten uit blik bio
  • 3 teentjes look fijngesneden
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 500 gr spaghetti glutenvrij
  • olijfolie
  • zout
  • paprika
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 uien fijngesneden
  • 200 gr halfzongedroogde tomaatjes in 2 gesneden
  • 800 ml tomaten uit blik bio
  • 3 teentjes look fijngesneden
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 500 gr spaghetti glutenvrij
  • olijfolie
  • zout
  • paprika
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Zet een grote pot met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti gaar en maak ondertussen de saus.
  2. Snij alle groenten (ui, look, pepers) in kleine blokjes en bak ze in een paar lepels olijfolie zacht (5 minuten). Kruid met zout en eventueel wat peper en paprika. Voeg de tomaten uit blik toe en laat het geheel sudderen, zodat de saus wat dikker wordt.
  3. Op het einde: roer de zongedroogde tomaten door de saus en laat nog 2 minuten sudderen.
  4. Giet de pasta af en meng onmiddellijk met de saus. Dien op in diepe borden en strooi er parmezaan over.
  5. Zo makkelijk, zo lekker.
Deel dit Recept