Ik moet regelmatig mijn kinderen teleurstellen. Wanneer één van de gerechten die ik maak voor Keukenrevolutie erg in de smaak valt, dan durven ze nogal eens vragen om het opnieuw te maken. Uiteraard geldt dit meestal voor de echte klassiekers zoals chilli. Ik zeg dan regelmatig dat het nu niet past, want dat ik nog recepten moet maken om op de site te zetten, die er nog niet opgestaan hebben.

Aan minstens 5 recepten per week, kan ik je wel vertellen dat wij thuis gevarieerd eten. Niet altijd naar de zin van de kinderen trouwens, want spaghetti bolognese komt nu bijna nooit meer op het menu.

Deze week, waren ze echter superblij met dit gerecht. En hoewel ons Fien niet wild is van pompoen, was er nu geen enkel probleem.

Het leuke is natuurlijk dat je de chili in de pompoenen opdient en zo op die manier de pompoen ‘verstopt’ tussen de saus.

Spaghettipompoen kan je tegenwoordig steeds makkelijker vinden. Ik kocht deze in Delhaize. Ze zijn gelig en langwerpig en dus vrijwel direct herkenbaar.

Maak dit gerecht gerust vooraf helemaal klaar. Dek het af met aluminium folie en bewaar in de koelkast. De dag zelf, gaat het afgedekt 30 min in de oven op 180°C en daarna nog 10 min zonder folie.

Tips: Kies voor niet te grote pompoenen, zo heeft iedereen zijn bordje, en je hoeft minder af te wassen

Gezond want:Volledig natuurlijk glutenvrij door de pompoen

 

spaghettipompoen2

pompoen-met-chili

Spaghetti pompoen chili
Recept Afdrukken
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 50 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kleine spaghetti pompoenen
  • 800 gr filet americain natuur
  • 2 rode paprika's
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 400 ml tomaten passata
  • 4 lenteuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr cheddar gemalen
  • kokosolie
  • 4 el chilikruiden
  • peper
  • zout
  • 2 el paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml gevogeltebouillon
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 50 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kleine spaghetti pompoenen
  • 800 gr filet americain natuur
  • 2 rode paprika's
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 400 ml tomaten passata
  • 4 lenteuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr cheddar gemalen
  • kokosolie
  • 4 el chilikruiden
  • peper
  • zout
  • 2 el paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml gevogeltebouillon
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Voor de pompoen: Snij de pompoen in 2 delen over de lengte, zodat je 2 lange helften krijgt.
  2. Haal de pitten uit de pompoen en leg de pompoen dan op een ovenschaal met bakpapier. Giet er een koffiekopje water bij en zet ongeveer 30 min in de oven op 180°C. Controleer of je pompoen gaar is door met een vork de binnenkant er uit te trekken. De sliertjes moeten vanzelf meekomen.
  3. Maak ondertussen je chili. Doe kokosolie in een kom en stoof je fijngesneden ui lichtjes aan. Voeg na een paar minuten de paprika, de chilikruiden en de look toe. Laat meebakken tot je keuken helemaal lekker ruikt. Bak het vlees in een andere pan, tot het gaar is.
  4. Voeg dan de in blokjes gesneden paprika's, de wortelen en tomatenpuree toe. Laat licht meebakken en overgiet dan met de tomaten passata en de bouillon, voeg het vlees toe. Laat dit nu 25 minuten zachtjes pruttelen terwijl je pompoen in de oven zit.
  5. Voeg dan de afgespoelde bonen en mais toe en laat 5 minuten meekoken.
  6. Maak de pompoenen helemaal leeg (voorzichtig dat je hem niet beschadigd). Leg ze in een ovenschaal en giet een beetje van de saus in de bodem. Leg er wat pompoen op en weer een beetje saus. Bouw zo op tot je pompoen mooi vol is.
  7. Bestrooi met de fijngesneden lenteui en de cheddar en zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Vulling over? Serveer ze apart erbij, iemand zal ze zeker willen opeten. Smakelijk.
Deel dit Recept