Had ik al gezegd dat ik gek ben op bagels. Oh, juist ja, vorige week nog. De bagels die ik toen gebakken heb met speltmeel zijn de diepvries in gegaan en doen nu dienst als avondmaal. Door de speltbloem zijn ze heel verzadigend, waardoor je met 1 bagel ruimschoots toekomt.

Bagels zijn Oost-Europese van oorsprong, ze worden voor het eerst genoemd in 1610 in Krakau en werden door de Joodse gemeenschap meegenomen naar NY.

In plaats van gerookte zalm te gebruiken, heb ik hier een mooie zalmfilet zonder vel gebruikt en deze kort gegrild, waardoor hij binnenin nog lekker ‘mess’ is. Ik weet niet wat het correcte Nederlandse woord is, maar wat ik bedoel is dat de zalm nog lichtjes rauw is, waarbij de textuur nog een beetje slap aanvoelt. Zalm mag nooit helemaal droog gebakken worden.

De mosterd-honingsaus is ideaal bij deze ‘burger’, want daar lijkt het toch wel op, alleen veel gezonder, want ten eerste zelfgemaakt en ten tweede met spelt gemaakt, o ja en ten derde: zalm is een vette vissoort met veel omega 3 vetten in en die hebben we hard nodig.

Het recept voor de bagels vind je hier. Als je ze ingevroren hebt, ga je nu als volgt tewerk: verwarm de oven voor op 180°C en bak de bevroren bagels in ongeveer 6 min.

Tips: Koop een honing bij een imker, dan ben je zeker dat hij niet verder werd gesuikerd met geraffineerde suikers

Gezond want: Omwille van de spelt en de zalm, maar verder is dit in feite een heerlijke traktatie.

Speltbagel met gegrilde zalm en mosterd-honingsaus
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 bagels
  • 1/2 bosje bieslook fijngesneden
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el grove mosterd
  • 4 mooie zalmfilets zonder vel
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 80 gr roomkaas
  • 4 handvol frisée sla
  • 1 lente uitje
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 bagels
  • 1/2 bosje bieslook fijngesneden
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el grove mosterd
  • 4 mooie zalmfilets zonder vel
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 80 gr roomkaas
  • 4 handvol frisée sla
  • 1 lente uitje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij de bieslook fijn en meng met de honing en de mosterd
  2. Verhit een grilpan of een gewone pan en gril hierin de zalmfilets. Wrijf ze eerst even in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze langs beide zijden gedurende ongeveer 3 minuten per kant, tot de zijkanten genoeg gebakken lijken (de zalm mag binnenin nog war rauw zijn).
  3. Snij de bagels open en smeer op de onderkant wat roomkaas. Leg er wat sla op en eindig met de zalmfilets. Druppel er de mosterd-honingsaus over en strooi er wat fijngesneden lente ui over. Serveer met een frisse sla of eventueel met zoete aardappel ovenfrietjes.
Deel dit Recept