Een geweldig makkelijk en lekker bijgerecht. Past bij heel veel gerechten en is ook herlijk bij alles wat enigszins spicy is.

Amandine is een klassiek gerecht waarbij amandelen gebruikt worden. Je kan natuurlijk altijd gewoon sperzieboontjes koken, maar et deze vrij eenvoudige extra toevoeging worden ze nog lekkerder. Je kan de boontjes koken of stomen en ze dan schrikken onder koud water. Laat ze dan even opdrogen, zodat ze daarna mooi bakken in de pan met de amandelnootjes. Het is niet veel extra werk en het resultaat mag er zeker wezen.

Afhankelijk van de dikte van je sperziebonen, moeten ze langer of minder lang koken. Gemiddeld koken ze 5 minuutjes, maar proef op tijd en stond een boontje en giet ze af van zodra ze nog krokant zijn. Je bakt ze daarna immers nog even in de boter en dan garen ze nog wat verder. Neem bij voorkeur verse boontjes en geen diepvries voor dit gerecht.

Je kan de boontjes prima vooraf koken (tot 3 dagen) en ze in de koelkast bewaren. Ze samen met de sjalot en de amandelen warmen in de boter is dan voldoende.

Sperziebonen Amandine
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gr sperzieboontjes
  • 1 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel bicarbonaat optioneel
  • 3 eetlepels boter
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 50 gr amandelen grof gehakt
  • 1 eetlepel citroensap vers
  • zout
  • zwarte peper
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gr sperzieboontjes
  • 1 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel bicarbonaat optioneel
  • 3 eetlepels boter
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 50 gr amandelen grof gehakt
  • 1 eetlepel citroensap vers
  • zout
  • zwarte peper
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Zet een grote kom met water op hoog vuur en breng aan de kook. Kuis ondertussen de boontjes door de uiteinden af te snijden. Spoel ze grondig onder koud water.
  2. Doe een koffielepel zout en een halve koffielepel bicarbonaat in het kokende water en doe de boontjes erbij. Laat ze ongeveer 4 minuutjes koken - ze mogen nog beetgaar zijn en giet ze dan af. Spoel met koud water. Spoel je kom uit met water en zet ze terug op het vuur.
  3. Voeg de boter toe en stoof hierin het sjalotje aan. Voeg dan de amandelen toe en laat 4 minuutjes mooi bruinen. Doe dan de sperziebonen bij in de pan en laat nog een paar minuutjes goed doorwarmen. Kruid met peper en zout
  4. Haal van het vuur en roer er het citroensap onder. Serveer meteen, smakelijk!
Deel dit Recept