Moet het snel gaan? Maak dan deze fajita’s. Fajita’s worden traditioneel gegeten in een wrap, maar dat hoeft uiteraard niet. Integendeel met paprika’s en verse guacamole vormen ze een volledige maaltijd op zich. Viva La Fiësta!

Sommige mensen hebben last om paprika’s te verteren. Het probleem zit hem in de schil. Je kan dus ofwel de paprika’s schillen – of grillen in de oven tot ze zwartblakeren en dan pellen – ofwel kan je de lange zoete variant kiezen, die geeft dit probleem veel minder. Eens proberen dus. En net al met alle voeding, als je er toch nog last van hebt, dan moet je ze gewoon vermijden, proberen is de boodschap.

Koop bij voorkeur bio paprika’s, want paprika’s worden sterk bespoten met pesticides ;-(. Het is dus belangrijk om paprika’s zeker goed te wassen alvorens ze te eten, en schillen is dus ook voor die reden geen slecht idee.

In dit gerecht zorgt zowel de komijn als de chilipeper voor het extra accent, probeer dus zeker om aan deze kruiden te vinden. Als je ooit chipotle peper poeder vindt, dan is deze hiervoor perfect, hij is slechts licht pikant en een beetje gerookt, een alternatief is gewone chile peper of pili-pili.

steak-fajitas

Steak en Paprika Fajita's met verse guacamole
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de steak
  • 600 gr biefstuk
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 2 koffielepels pili pili
  • 2 koffielepels gemalen komijnzaad
  • zout
  • peper
voor de paprika's
  • 8 paprika's verschillende kleuren
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 bosje platte peterselie fijngesneden
  • 1 koffielepel pili pili
  • kokosolie
Voor de guacamole
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 lookteentjes
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 limoen sap
  • peper
  • zeezout
  • chilipeper poeder
  • 1 tomaat
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de steak
  • 600 gr biefstuk
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 2 koffielepels pili pili
  • 2 koffielepels gemalen komijnzaad
  • zout
  • peper
voor de paprika's
  • 8 paprika's verschillende kleuren
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 bosje platte peterselie fijngesneden
  • 1 koffielepel pili pili
  • kokosolie
Voor de guacamole
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 lookteentjes
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 limoen sap
  • peper
  • zeezout
  • chilipeper poeder
  • 1 tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor het vlees
  1. Snij de steaks in reepjes.
  2. Meng de olijfolie met de kruiden, pers de lookteentjes. In een mengkom: meng het vlees met de olie, de look, citroen- en limoensap. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren of langer (doe dit eventueel de dag voordien)
  3. Wanneer de steak wat gemarineerd is, de paprika's en de guacamole klaar zijn, bak dan de steak ongeveer 2 minuten in de olijfolie, waarin hij marineerde. Laat eerst je pan goed heet worden, alvorens de steak in de pan te doen.
Voor de paprika's
  1. Snij ondertussen de goed gewassen paprika's in lange reepjes. Snij de ui in schijfjes en hak de peterselie
  2. Doe een lepel kokosolie in een kom of pan en bak hierin de paprika's zachtjes tot ze mals worden. Kruid met pili-pili en voeg naar het einde de peterselie toe.
Voor de guacamole
  1. Maak de guacamole door de avocado, de look, de ui en koriander in de Thermomix of een andere blender te gooien/ Mix tot je een mooie zachte textuur krijgt. Kruid met peper en zout en chilipoeder. Snij de tomaat in kleine blokjes en roer ze voorzichtig onder de guacamole.
Deel dit Recept