Nog een paar drukke weken en het is vakantie. Dat is voor mij altijd de uitgelezen kans om de lokale keuken te ontdekken en op zoek te gaan naar nieuwe smaken. Meestal bereiden we de kinderen wat voor om drama’s ter plekke te voorkomen. Dit jaar gaan we naar Spanje, dus dat zal allemaal wel meevallen.

In onze tuin staan zowel de groenten als de kruiden helemaal top. De combinatie van deze 2 dingen Spanje en groene kruiden), bracht deze salsa verde – groene saus – op het menu. Verzamel allerlei groene kruiden en gebruik wat spinazie om meer volume te creëren en je maakt de meest fantastische saus om gegrild vlees of vis te begeleiden. Iedereen is weer gerustgesteld over het soort eten dat we dit jaar op vakantie zullen eten. Al zal er natuurlijk ook nog ander lekkers op het bord komen.

Wij eten onze steak saignant. Bloederig, maar dat betekent niet dat je bord vol bloed moet lopen van zodra je je vlees aansnijdt. Dit kan je voorkomen door je vlees ongeveer 30 min voor dat je het bakt uit de koeling te halen en in de oven te schuiven op 50°C. Laat het rustig liggen daar, het krijgt stilaan warm.

Bak het daarna kort aan langs beide zijden op hoge temperatuur, zodat het een mooie korst vormt. En dan mag je vuur lager. Naargelang de bakwijze die jij verkiest laat je het vlees een paar minuten of langer op de pan of grill liggen. Haal het dan uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten op de zijde die in je pan laatst bovenaan lag. Zo kunnen alle sappen zich in het vlees verdelen en loopt er geen bloed uit.

 

groene-kruiden steak-rare steak-salsa-verde

Steak met Salsa Verde
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr krielaardappelen
  • 800 gr biefstuk
  • 1 bos platte peterselie
  • 400 gr spinazieblaadjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/2 bosje kervel
  • 1/2 bosje dille
  • 8 stronkjes witloof
  • 1 blikje witte boontjes
  • 2 bosjes waterkers
  • 3 eetlepels mayonaise zelfgemaakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot fijngesnipperd
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 800 gr krielaardappelen
  • 800 gr biefstuk
  • 1 bos platte peterselie
  • 400 gr spinazieblaadjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/2 bosje kervel
  • 1/2 bosje dille
  • 8 stronkjes witloof
  • 1 blikje witte boontjes
  • 2 bosjes waterkers
  • 3 eetlepels mayonaise zelfgemaakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot fijngesnipperd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Start met de steak op te warmen. Leg hem 30 min. in een warme oven op 50°C.
  2. Zet een kom gezouten water op en breng aan de kook. Kook de gewassen krielaardappelen gedurende 10 minuten. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Giet er een scheutje olijfolie over en strooi er rozemarijn en 1 gesnipperde look over. Meng goed en zet in de oven - 10 min op 180°C.
  3. Maak ondertussen je slaatjes. Snij het witloof in reepjes, was de waterkers, snipper de sjalot en spoel de witte bonen. Meng alles. Kruid met peper en zout en meng met wat zelfgemaakte mayonaise.
  4. Was alle kruiden voor de saus, doe ze in een blender of een mengbeker en mix ze met de mixer. Doe er een teentje look bij. Voeg in een straal de olijfolie toe, tot je een mooie saus krijgt. Kruis met peper en zout.
  5. Verhit een bakpan of een grillpan en bak je steak zoals boven beschreven. Kruid op het einde met peper en zout en laat hem afgedekt 10 minuutjes rusten. Snij in mooi sneetjes. Smakelijk!
Deel dit Recept