De zusjes Hemsley & Hemsley zijn razendpopulair in Engeland. Ze hebben een cateringbedrijf, waarmee ze koken voor heel wat bekende mensen.

Hun motto is: Eten moet goed voor je zijn, het moet lekker, voedzaam, simpel en duurzaam zijn. Wel ja, dat past precies binnen onze filosofie. Ik heb dan ook genoten van hun eerste kookboek en kon het dan ook niet nalaten om ook hun tweede kookboek te kopen.

Hun eetstijl is niet echt Paleo (ze gebruiken vaak bonen – weliswaar gekiemd) maar leunt eerder aan bij Pascale Naessens haar keuzes. Als je houdt van de boeken van Pascale dan zal je ook plezier beleven aan de boeken van deze 2 dynamische zussen, die er trouwens net zo mooi uitzien.

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=25853&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fhemsley-hemsley%2F9200000036272571%2F&name=Hemsley%20week%204%20De kunst om goed te eten.https://www.bol.com/nl/p/good-simple/9200000050179923/Good + Simple (Eng)

Ik heb voor dit recept gekozen om de kinderen een plezier te doen. Het heeft namelijk veel weg van Bolognaise saus, maar er zit knolselder in. Een groenten die ze niet echt lekker vinden. Door ze te verwerken in ‘spaghetti’ saus worden ze ook gewend aan deze smaak.

Deze schotel valt onder de term slowfood. Hij staat dan ook relatief lang te pruttelen op het vuur of in de oven. Dat hoeft geen probleem te zijn, je kan hem de avond voordien klaarmaken terwijl je ook iets anders kookt en hem dan in de oven zetten tot je gaat slapen, of zet hem op zondagnamiddag in de oven, je hebt er immers geen omkijken naar. Een dagje rusten doet je stoofpotjes trouwens heel veel goed, want zo wordt hij nog smakelijker.

Serveer met (glutenvrije) pasta, met rijst of met bloemkool rijst. Dit laatste is uiteraard de beste (lees: gezondste) oplossing. Het recept zegt voor 4 personen, maar waarschijnlijk zal je overhebben. Vries die extra portie in voor een gezonde noodmaaltijd.

Stoofpot van rundsgehakt
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr pancetta fijngesneden
  • 1 kg gehakt rundsvlees
  • 1 el ghee kokosolie of olijfolie kan ook
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 2 tl paprika eventueel gerookt
  • 1 el oregano of tijm
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 4 wortels in grove stukken
  • 1 kleine knolselder in blokjes gesneden
  • 2 handvol peterselie (bouwvakkershanden)
  • 2 el mosterd
  • 400 ml kalfsbouillon fond of een blokje of zelfgemaakt
  • peper en zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr pancetta fijngesneden
  • 1 kg gehakt rundsvlees
  • 1 el ghee kokosolie of olijfolie kan ook
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 2 tl paprika eventueel gerookt
  • 1 el oregano of tijm
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 4 wortels in grove stukken
  • 1 kleine knolselder in blokjes gesneden
  • 2 handvol peterselie (bouwvakkershanden)
  • 2 el mosterd
  • 400 ml kalfsbouillon fond of een blokje of zelfgemaakt
  • peper en zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Neem een grote zware kom (type Le Creuset) en bak de pancetta kort en hevig zonder vetstof tot hij krokant wordt. Zet het vuur lager.
  2. Voeg de ghee toe en de gesnipperde ui. Laat de ui zacht worden, roer regelmatig. Voeg het gehakt en de look toe. Kruid met paprika en tijm of oregano. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de azijn toe, de tomatenpuree en kruid met peper en zout. Laat alles ongeveer 2 minuutjes bakken
  4. Voeg dan de tomaten, de wortels, de selder en de bouillon toe. Als je een blokje gebruikt, los dit dan op in lauw water. Gebruik bij voorkeur fond (bijvoorbeeld van Lacroix) of maak je eigen bouillon (dat is nog beter)
  5. Laat ofwel op zacht vuur ofwel in een oven op 100°C gedurende min. 2,5 uur pruttelen. Als er naar het einde toe teveel vocht is, haal het deksel van de pan en laat wat vocht verdampen. Anderzijds: controleer na 1,5 uur zeker ook eens dat er niet te weinig vocht is! Voeg dan wat extra bouillon of water toe.
  6. Proef op het einde en kruid bij met peper en zout indien nodig.
Deel dit Recept