Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
120 min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
120 min
Ingrediënten
  • 1 kg kalfstoverijin blokjes gesneden
  • 6 perzikenvers, uit blik of gedroogde abrikozen
  • 1 grote uiin reepjes gesneden
  • 125 gr cashewnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1kleine rode pikante peperfijngesneden, naar eigen voorkeur met of zonder zaadjes
  • 2potjes saffraanpoeder
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1/4 eetlepel gemberpoeder
  • 1/4 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 200 ml kalffond
Instructies
  1. Doe 1 eetlepel olijfolie in een mengkom en roer er een potje saffraanpoeder onder. Kruid met peper en zout. Snij het kalfsvlees in blokjes en meng onder de olijfolie. Laat 15 minuutjes marineren.
  2. Verhit extra olijfolie in een tajine. Snij de ui in reepjes en de peper in kleine stukjes. Bak het vlees mooi bruin in de tajine, voeg dan de ui en de peper toe. Laat een paar minuutjes bakken. Roer er dan het 2de potje saffraan, de ras el hanout, gemberpoeder en kaneel onder. Knijp er een halve citroen over uit.
  3. Giet er 200 ml kalfsfond bij en laat 1u30 zachtjes pruttelen. Voeg de rozijnen, de cashewnoten en de honing toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 15 minuutjes verder pruttelen onder deksel.
  4. Snij de perzikken in stukken en leg ze bovenop de het vlees. Laat nog een 10-tal minuutjes pruttelen zonder deksel.
  5. Dien op uit de tajine. Serveer er couscous bij.