Scampi zijn bij veel mensen een favoriet. Deze keer maken wij ze net iets anders klaar. Omdat ze vaak klaargemaakt worden in dikke roomsausen, kiezen we deze keer voor de combinatie met een frisse Thaïse papayasalade en groene currycreme.

Je kan de salade vooraf mengen en klaarzetten, zo moet je hem op de moment zelf enkel nog op de borden dresseren er een schepje cyrrycreme bijscheppen en de scampi’s bakken. Koop grote ongepelde garnalen of garnalen waar het staartstukje nog aanhangt. Zo kan je ze mooier presenteren

Tips: Kies onrijpe papaya en mango, deze zijn harder en frisser en beter geschikt voor deze salade

scampi-met-papayasalade

Thaïse papayasalade met scampi
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Feestelijk, Salade
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
Papaya salade
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 chilipeper fijngesnipperd
  • 1 dl rijstazijn
  • 60 gr ruwe rietsuiker
  • 4 el vissaus
  • 1 dl limoensap
  • 2 onrijpe papaya
  • 1 onrijpe mango
  • 1/2 bundel thaise basilicum
  • 1/2 bundel koriander
  • 100 gr geroosterde pinda
  • 4 el olijfolie
Groene currycreme
  • 1 koffielepel groene currypasta
  • 1/2 bundel koriander
  • 1 el vissaus
  • 100 gr kokoscreme neem zo dik mogelijke
  • 20 gr gember geschild
  • 1/4 limoen sap
  • muntblaadjes
  • 25 gr eiwit
  • druivenpitolie of andere neutrale olie
scampi
  • 24 scampi
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Maaltijd Feestelijk, Salade
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
Papaya salade
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 chilipeper fijngesnipperd
  • 1 dl rijstazijn
  • 60 gr ruwe rietsuiker
  • 4 el vissaus
  • 1 dl limoensap
  • 2 onrijpe papaya
  • 1 onrijpe mango
  • 1/2 bundel thaise basilicum
  • 1/2 bundel koriander
  • 100 gr geroosterde pinda
  • 4 el olijfolie
Groene currycreme
  • 1 koffielepel groene currypasta
  • 1/2 bundel koriander
  • 1 el vissaus
  • 100 gr kokoscreme neem zo dik mogelijke
  • 20 gr gember geschild
  • 1/4 limoen sap
  • muntblaadjes
  • 25 gr eiwit
  • druivenpitolie of andere neutrale olie
scampi
  • 24 scampi
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
de papayasalade
  1. Snipper de sjalot en de chilipeper heel fijn.
  2. Mix de rijstazijn, de suiker, de vissaus, het limoensap en de olijfolie. Meng goed, eventueel met een mixer
  3. Snij de papaya en de mango in lange dunne reepjes - het is belangrijk dat je ze heel fijn snijdt. Meng dit onder de dressing en laat minstens 4 uur marineren
  4. Meng net voor het serveren de fijngesneden koriander, basilicum en pinda's er onder.
de groene currycreme
  1. Doe de currypasta, de koriander, de vissaus, munt, gember en de kokoscreme in een blender. Meng alles goed
  2. Voeg dan het eiwit toe en meng verder
  3. Mix dan in een dun straaltje de druivenpitolie er onder net zoals bij mayonaise. Zet koel in de koelkast tot gebruik.
Voor de scampi
  1. Meng de scampi met olie, peper en zout en flink wat paprikapoeder. Zet koel weg, tot gebruik
  2. Bak de scampi's heel kort in een zeer hete pan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen.
  3. Leg op elk bord een torentje papayasalade en leg 3 scampi's op elk bord. Schep er ook een lepeltje groene currycreme bij. Versier met een beetje koriander.
Deel dit Recept