Tikka Masala kip
Porties Prep Tijd
4 personen 25 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 25 min
Kook Tijd
20 min
Ingrediënten
De kip
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel currypoederMadras
  • 1koffielepel zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 4 kipfiletsin blokjes gesneden
De saus
  • 1eetlepel kokosolie
  • 3eetlepels boter
  • 1 sjalotfijngesneden
  • 1 eetlepel gembergeschild en fijngesneden
  • 3 teentjes lookgeperst
  • 400 gr tomatenpuree
  • 1 koffielepel honing
  • 1eetlepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel gemalen koriander
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 400 gr Volle Griekse yoghurt
  • zout
  • peper
  • verse korianderversiering
Instructies
De kip
  1. Meng de suiker, het currypoeder, zout en paprikapoeder door elkaar. Snij de kip in stukken en wrijf ze in met de specerijmix. Laat de kip ongeveer 20 minuutjes in de kruiden liggen.
De saus
  1. Doe een lepel kokosolie in een diepe pan of wok en bak de kip rond om rond goudbruin. Doe dit eventueel in verschillende batches, zodat de kip niet op elkaar ligt. Haal de kip uit de pan en leg ze op een apart bord. De kip moet zeker niet gaar zijn, we willen ze enkel mooi aanbakken.
  2. Draai het vuur wat lager en doe de 3 eetlepels boter in de pan. Stoof het sjalotje, de gember en de look hierin een paar minuutjes aan.
  3. Van zodra de sjalotten zacht zijn, voeg dan de tomatenpuree, de honing, de kurkuma, komijn, koriander en cayennepeper toe. Laat een paar minuutjes bakken en roer er dan de yoghurt door. Voeg ook de kippenblokjes weer toe en laat dit ongeveer 20 minuutjes doorwarmen (net onder het kookpunt) tot de kip gaar is. Roer regelmatig en kruid af met zout en eventueel wat extra peper.