Een makkelijke lunchbox nodig? Neem deze salade met perzik en tonijnsalade mee. Het is een echte klassieker. Tenminste, ik herinner mij dat ik als kind met mijn ouders mee mocht naar één of ander eetfestijn, waar tonijn met perzik op het menu stond. Ik weet nog dat mijn ouders er niet helemaal gerust in waren. Tonijn met perziken? Daarna stond het thuis regelmatig op het menu, want we hadden het allemaal best wel lekker gevonden en mijn moeder was blij met het klein beetje werk dat er maar nodig was om het klaar te maken.

Nu het nieuwe school- en werkjaar er met rasse schreden aankomt, leek het mij een goed moment om dit recept in de lunchbox te steken. Maak je eigen tonijnsalade, dat is echt niet veel werk en zo ben je zeker dat er tenminste tonijn in zit. Bovendien kan je er wat frisse kruiden en zelfgemaakte mayonaise ondermengen, waardoor je tonijnsla helemaal gezonder wordt.

Gerbil bij voorkeur verse nectarines of perziken, maar het is druk, dus als je tijd tekort hebt kies dan voor ingeblikte perziken op eigen sap en niet op siroop.

Tips:

Hou je verschillende onderdelen van een slaatje steeds apart in een doosje, zo blijft alles veel smakelijker

Gezond want:

Alles is lekker zelf klaargemaakt met goeie producten. Wat de tonijn betreft koop alleen MSC witte Albacore tonijn, die is niet overbevist en de vismethode zorgt voor weinig bijvangst.

Tonijnsalade

Tonijnsalade met nectarines
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 nectarines of perzikken
  • 1 groot tonijn blik - MSC label
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise zelfgemaakte
  • 2 eieren
  • 2 zakjes gemengde sla
  • 4 handvol tomaten kleintjes, gemengd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
Prep Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 nectarines of perzikken
  • 1 groot tonijn blik - MSC label
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise zelfgemaakte
  • 2 eieren
  • 2 zakjes gemengde sla
  • 4 handvol tomaten kleintjes, gemengd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kook de eieren 10 minuten, giet ze af en spoel met koud water. Pel ze en snij ze in kleine blokjes
  2. Giet de tonijn af in een vergiet en doe hem in een blender. Doe er fijngesneden sjalot en de mayonaise bij en mix, tot alles mooi gemengd is. Kruid met cayennepeper, paprika en zout. Voeg de fijngesneden bieslook en de eitjes toe en schep alles om.
  3. Schil de nectarines (of was ze goed en laat de schil er aan), haal de pit er uit en snij ze in partjes.
  4. Was en droog de sla en de tomaten.
  5. Maak de vinaigrette door 6 eetlepels olie, 3 lepels azijn en 1 lepel mosterd met de handmixer te mixen. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de verschillende ingrediënten in aparte compartimenten van een lunchbox - zo blijft alles vers en smakelijk. Bewaart 2 dagen in de koelkast.
Deel dit Recept