Ultieme keto burgers
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd
25min
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd
25min
Ingrediënten
voor de burgers
  • 600gr puur rundsgehakt
  • 1koffielepel mosterd
  • 1koffielepel Worchestershire saus
  • 1/2koffielepel lookpoederof 1 teentje look geperst
  • 1/2koffielepel uienpoeder
  • 1/2koffielepel zout
  • zwarte peper
  • 2eetlepels ghee of boter
Guacamole
  • 2 avocado’s
  • 1plantje koriandersteeltjes en blaad
  • 1teentje look
  • 1 groen pikant pepertjefijngesneden
  • 1 limoenhet sap
  • zout
  • peper
Voor erbij
  • 8 portobello
  • sla
  • tomaat
  • worteltjesgeraspt
  • rode uifijngesneden
Instructies
voor erbij
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de steeltjes uit de portobello’s en wrijf ze proper met een stukje vochtig keukenpapier. Leg ze met de open kant naar boven op een bakplaat en giet er een beetje olijfolie over. Kruid met peper en zout en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
De burgers
  1. Meng het rundsgehakt met de mosterd, Worchestershire saus, lookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Maak er 4 mooi burgers van.
  2. Verwarm een pan en voeg de ghee of de boter toe. Bak de burgers ongeveer 4 tot 5 minuutjes langs elke kant. Draai ze slechts 1 keer om, oefen geduld om ze niet te snel om te draaien.
De guacamole
  1. Maak ondertussen de guacamole door alle ingrediënten in een keukenrobot te doen. Mix tot een mooie smeuïge guacamole. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Heb je geen keukenrobot? Een vork en wat spierkracht doen ook het werk – hak dan wel de koriander zelf fijn met een mes alvorens toe te voegen.
  2. Serveer de burgers op een gebakken portobello, schep er een flinke schep guacamole op en dek af met een volgende portobello. Voor erbij of ertussen: gebruik sla, tomaatjes en geraspte worteltjes.