Paksoi is het hoofdingrediënt van deze groentegarnituur. Misschien heb je hem al zien liggen in de supermarkt of bij de groentenboer.

Paksoi is een Oosterse groente, die we zelf voor het eerst een paar keer gegeten hebben tijdens onze reis naar Thailand. Je kan zowel de bladeren als de stengels gebruiken. In dit geval begin je met de witte stengels in stukjes te snijden en te bakken en voeg je wat later de bladeren, ook in stukjes gesneden, toe. Easy peasy.

Het leuke aan dit gerecht is de kleurschakeringen en de verschillen textuur. Traditioneel koken we slechts 1 soort groente, aangevuld met aardappelen en vlees. Wanneer je meer plantaardig gaat koken, dan leer je echter hoe smakelijk het kan zijn om verschillende groenten met elkaar te combineren. Of eventueel dezelfde groente op verschillende manieren klaar te maken. Dat is iets meer werk, maar het loont absoluut de moeite.

Ook de romanesco doet mij aan Thailand denken en zijn mooie tempels en buddha’s. De kopjes lijken voor mij wat op de hoofddeksels van de buddha’s. Ach het zal wel mijn gedacht zijn, maar ik word er telkens weer blij van.

Varkenshaasje is dan weer een van de meest malse en magerste stukjes van het varken.

Dit gerecht bevat zeer weinig (snelle) koolhydraten en past dus perfect in een LCHF (Low carb high fat) dieet.

varkenshaasje

romanesco-683x1024

buddha

Zie jij ook de gelijkenis?

Varkenshaasje met mosterd en groene groenten wok
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 700 gr varkenshaasje
  • 1 paksoi
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 1 romanesco kool groene bloemkool
  • 1 bloemkool in grove stukken gesneden
  • 1 kl knoflookpuree
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 el mosterd
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 700 gr varkenshaasje
  • 1 paksoi
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 1 romanesco kool groene bloemkool
  • 1 bloemkool in grove stukken gesneden
  • 1 kl knoflookpuree
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 el mosterd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Bak de varkenshaasjes aan in de kokosolie of olijfolie en kruid met peper en zout. Wanneer ze een mooi bruin korstje hebben, wrijf je ze in met mosterd en plaats je ze gedurende 15 min de oven op 180°.
  2. Haal ze uit de oven en draai ze om. Leg er aluminium folie over en laat 5 minuten rusten.
  3. Snij de bloemkoolroosjes in stukken, je hoeft niet mooi roosjes te snijden, aangezien we de bloemkool gaan pureren. Kook ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn, in gezouten kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water en doe ze in de blender. Kruid met nootmuskaat en peper en zout en voeg knoflookpuree toe. Mix goed. Als de puree te droog is doe dan 1 el kookvocht bij de puree.
  4. Doe olijfolie in een diepe pot of wok en stoof de ui en look aan. Voeg na 2 minuten de in stukjes gesneden stengels van de paksoi toe. En na nog eens 3 minuten de in stukjes gesneden bladeren. Laat ongeveer 5 minuutjes stoven. Kruid met peper en zout
  5. Snij de romanesco in roosjes en kook ze ongeveer 3 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water. Bak ze kort in kokosolie of olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Serveer het varkenshaasje met de puree en de groenten. Simpel, lekker en met veel vitamientjes.
Deel dit Recept