Varkenshaasje met mosterd en groene groenten wok
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
  • 700 gr varkenshaasje
  • 1 paksoi
  • 1 uiin stukjes gesneden
  • 2 teentjes lookfijngesneden
  • 1 romanesco koolgroene bloemkool
  • 1 bloemkoolin grove stukken gesneden
  • 1kl knoflookpuree
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 el mosterd
Instructies
  1. Bak de varkenshaasjes aan in de kokosolie of olijfolie en kruid met peper en zout. Wanneer ze een mooi bruin korstje hebben, wrijf je ze in met mosterd en plaats je ze gedurende 15 min de oven op 180°.
  2. Haal ze uit de oven en draai ze om. Leg er aluminium folie over en laat 5 minuten rusten.
  3. Snij de bloemkoolroosjes in stukken, je hoeft niet mooi roosjes te snijden, aangezien we de bloemkool gaan pureren. Kook ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn, in gezouten kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water en doe ze in de blender. Kruid met nootmuskaat en peper en zout en voeg knoflookpuree toe. Mix goed. Als de puree te droog is doe dan 1 el kookvocht bij de puree.
  4. Doe olijfolie in een diepe pot of wok en stoof de ui en look aan. Voeg na 2 minuten de in stukjes gesneden stengels van de paksoi toe. En na nog eens 3 minuten de in stukjes gesneden bladeren. Laat ongeveer 5 minuutjes stoven. Kruid met peper en zout
  5. Snij de romanesco in roosjes en kook ze ongeveer 3 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water. Bak ze kort in kokosolie of olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Serveer het varkenshaasje met de puree en de groenten. Simpel, lekker en met veel vitamientjes.