Wie de keukenrevolutie al wat langer volgt, weet dat ik gek ben van curries. Iedereen hier thuis trouwens, op voorwaarde dat ze niet Thais pikant zijn. Iets minder in de peper dus, maar daarom niet minder lekker.

Niet alleen dat ze zo lekker zijn, maakt ze een favoriet. Ze zijn zooooo makkelijk en snel klaar, dat ze zelfs op een totale rampendag nog op tafel geraken.

Currypasta, wat groenten, wat kokosmelk en wat rijst en er staat een heerlijke huisgemaakte maaltijd op tafel. Eentje om wel heel regelmatig te maken

Tips: Kook groene groenten vooraf kort in gezouten kokend water en spoel ze onder koud water, zo blijven ze mooi groen.

Gezond want: De groenten bevatten uiteraard veel vitamines, die bewaard blijven door de korte kooktijd. Al kan je natuurlijk altijd voor de stoom methode kiezen.

vegatische-curry

Vegetarische curry
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool roosjes
  • 1 broccoli roosjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1 doosje peultjes in 2 gesneden
  • 1 bot koriander blaadjes
  • 3 teentjes look gesnipperd
  • 1 el kurkuma
  • 1 el rode currypoeder
  • 1 potje rode currypasta
  • 600 ml kokosroom
  • 300 gr rijst
  • 2 el kokosolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool roosjes
  • 1 broccoli roosjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1 doosje peultjes in 2 gesneden
  • 1 bot koriander blaadjes
  • 3 teentjes look gesnipperd
  • 1 el kurkuma
  • 1 el rode currypoeder
  • 1 potje rode currypasta
  • 600 ml kokosroom
  • 300 gr rijst
  • 2 el kokosolie
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij en kuis eerst alle groenten. Kook de rijst in een kom met een ruime hoeveelheid gezouten water. Terwijl de rijst kookt maak je de rest van het gerecht klaar. Wanneer je snelkookrijst gebruikt, wacht dan 10 minuten zodat alles gelijk klaar is. De curry neemt ongeveer 20 minuten in beslag, op voorwaarde dat je groenten klaar gesneden zijn.
  2. Doe de kokosolie in een wok en verwarm ze. Voeg de rode currypasta toe en laat hem warmen. De bedoeling is dat de pasta begint te ruiken zonder dat hij verbrandt, zo komen alle smaken vrij. Begin met een koffielepel en kijk of het niet te pikant is, de volgende keer kan je meer toevoegen, naargelang jullie smaak.
  3. Breng ondertussen een kom met water aan de kook. Voeg flink wat zout en eventueel wat bicarbonaat toe. Kook hierin kort de peultjes (3 min) en schep ze uit het water, schrik met koud water. Kook hierin dan de broccoli ook gedurende 3 min en giet af. Schrik ook onder het koude water. Zet de groentjes opzij.
  4. Voeg de ui toe aan de wok met currypasta en laat hem een paar minuten stoven. Voeg dan de wortelen, de bloemkool en de look toe en laat ook wat stoven. Voeg de kurkuma en currypoeder toe. Zet je vuur middelhoog, zodat er niets aanbrandt. Roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg de kokosmelk toe en laat goed doorkoken. Voeg op het einde de stukje courgette, de peultjes en de broccoli toe zodat ze mee kunnen opwarmen. Laat nog 3 minuten koken. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
  6. Serveer in diepe borden of kommen met de rijst. Bestrooi met de verse koriander blaadjes.
Deel dit Recept