Deze week hadden we een test met Hello Fresh. Omdat we bij keukenrevolutie bezig zijn met efficiëntie in de keuken, leek het ons onvermijdelijk om één van deze diensten uit te proberen. Op de boekenbeurs schreef Johan ons dan ook in voor 2 testpakketten. Maandag avond om 21.30 werd onze doos geleverd. Hoe wij dit gehele experiment vinden, dat laat ik je volgende week weten, nadat de 2de doos verwerkt is.

Het is in elk geval wel spannend om de doos te ontvangen en te openen. Bovendien hoef je totaal niet meer na te denken over wat je die avond zal eten en hoe je ook helemaal niet meer naar de winkel. Tijd, stress en moeite gespaard.

De vegetarische lasagna met spinazie en aubergine leek ons wel ok. Hoewel Johan niet echt fan is van spinazie (dat is een kindertrauma en ik zal er dus verder niet over uitweiden ;-)) Enige probleem was de glutenallergie van J., maar gelukkig stond er nog een doos glutenvrije lasagnabladen in de kast, dus dit probleem konden we oplossen, zonder al te veel extra werk.

Al bij al een lekker vegetarisch gerecht, dat je bovendien vooraf kan klaarmaken en bewaren in de koelkast. Is het toch voor de avond zelf? Geen nood, op 40 minuten staat het op tafel. Perfect dus voor een easy weekday. [/fusion_text][/two_third]

Tips: Haal de harde stengels van de spinazie, maar verder heb je er niet veel werk aan. Wassen en in de pot laten slinken. Koop dus verse spinazie of eventueel diepvries, maar nooit uit potjes of bereide spinazie uit de diepvries, bereid met bijvoorbeeld room

Gezond want: Spinazie is een uitermate gezonde groente, ze bevat veel vitamines en is ontstekingsremmend.

 

lasagna-met-spinazie

Recept: Hello Fresh

Veggie lasagna met spinazie en aubergine
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 35 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 el rozemarijn
  • 800 gr spinazie
  • 250 ml room culinaire
  • 125 gr oude kaas geraspt
  • 500 gr lasagnabladen verse of eventueel glutenvrij
  • 1 l groentenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 4 el boter
  • 4 el bloem eventueel glutenvrij
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 35 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 el rozemarijn
  • 800 gr spinazie
  • 250 ml room culinaire
  • 125 gr oude kaas geraspt
  • 500 gr lasagnabladen verse of eventueel glutenvrij
  • 1 l groentenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 4 el boter
  • 4 el bloem eventueel glutenvrij
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. En warm de bouillon op. Als je een blokje gebruikt, verwarm dan 1 liter water en laat het blokje er in smelten. Bij voorkeur gebruik je verse bouillon
  2. Snij de aubergines in plakjes van max. 0,5 cm dik en leg ze op een bakplaat met een bakpapier. Wrijf je in met olijfolie en kruid met peper en zout. Dit mag 10 minuten in de oven.
  3. Ondertussen. Snipper de uien fijn en stoof ze zachtjes aan in met de fijngesnipperde look in de boter. Voeg eventueel de bloem toe (je krijgt dan dikker saus) en bak dit op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. De bedoeling is dat de bloem, naar koekjes begint te ruiken. Dit voorkomt een bloemsmaak in je saus.
  4. Voeg dan 1/3 van de hete bouillon toe en laat opkoken, roer goed met een garde, zodat je geen klonters krijgt. Doe er dan de rest van de bouillon bij en laat 4 minuten goed doorkoken.
  5. Doe er dan de gewassen en gekuiste spinazie bij en laat slinken. Doe er dan de room bij en laat zachtjes nog een paar minuten koken. Kruid met peper en zout en muskaatnoot. Roer er 1/3 van de oude gemalen kaas onder.
  6. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe een paar lepels saus op de bodem. Hierop leg een laag verse lasagnavellen. Druk telkens goed aan. Leg hierop aubergine en dan terug een paar scheppen saus. Doe zo verder tot je schaal vol is of je ingrediënten op zijn.
  7. Druk telkens goed aan, zodat de bladen in de saus liggen, zo worden ze mooi gaar. Eindig met een laagje saus. Strooi de rest van de gemalen kaas er over.
  8. Bak 25 tot 30 minuten in de oven. Als je geen verse lasagne gebruikt, moet het er waarschijnlijk 40 minuutjes in. Dek dan wel je pot de eerste 20 minuten af met alufolie.
Deel dit Recept