Soep is de redding van mensen in tijdsnood. Met wat leuke garnituren krijg je een feestelijk resultaat en je kan de soep de dag voordien klaarmaken en hoeft enkel nog op te warmen. Er kan helemaal niets fout gaan met deze soep, behalve dat je er te weinig van hebt.

Een heel erg lekkere soep, ook als je niet dol bent op venkel. Ze is rijk van smaak en fluweelzacht, terwijl er toch geen room aan toegevoegd is.

Een mooie, lekkere en gezonde soep. Door de frisse smaak van de venkel, maakt ze je Kerstmenu ook licht en zelfs een beetjes vrolijk, voor zover eten vrolijk kan zijn.

Bij voorkeur gebruik je natuurlijk zelfgemaakte kippenbouillon om je soep te maken. Je kan een snellere versie maken door kippenvleugeltjes te kopen en die 1 uur te laten pruttelen, dan heb je al iets wat aardig in de buurt komt. Helemaal geen tijd, of zin. Gebruik dan kippenfond uit bokaal ipv blokjes, want die hebben niet de smaak die we willen hebben.

Tips:Hou venkelloof over om je soep te versieren

Gezond want: Venkel is al sinds de oudheid bekend als medicijn, vooral tegen oogziekten. Venkel zou er voor zorgen dat je scherper gaat zien. Dit helpt uiteraard niet bij een glaasje op, al kan je het altijd proberen.

venkelsoep

Venkelsoep met geroosterde amandelen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 venkelknollen
  • 4 el olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad + extra om te versieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 citroen sap
  • 200 gr amandelen
  • kokosolie
  • witte peper
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 venkelknollen
  • 4 el olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad + extra om te versieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 citroen sap
  • 200 gr amandelen
  • kokosolie
  • witte peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
de soep
  1. Maak de venkel schoon door hem in 2 te snijden en net als bij witloof, de harde kern weg te snijden. Snij ook de harde bovenste stronkjes weg. De rest van de knol, snij je in kleine blokjes.
  2. Snij van de bovenste stronkjes wat rondjes en hou ook wat groen loof apart. Bak de rondjes in wat olijfolie en zet ze weg tot later.
  3. Verhit de olijfolie in een grote kom en stoof de fijngesneden ui, zacht. Voeg na een paar minuten de venkel, look en de venkelzaadjes toe. Laat bakken tot de ui helemaal zacht is. +/-15 min.
  4. Overgiet dan met de kippenbouillon en het amandelmeel toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Pureer de soep en kruid met peper en zout. Meng, proef en kruid eventueel bij. Knijp de citroen uit en voeg het sap, geleidelijk toe aan je soep.
de amandelen
  1. Doe kokosolie in een pan en bak de amendeschilfers mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze grof.
serveren
  1. Warm de soep goed op. Schep ze in kommetjes en strooi er de amandelen de schijfjes venkel en het groen over. Dien meteen op. Zo lekker
Deel dit Recept