Wie al eens bij een Chinees restaurant binnengaat, kent het zeker wel: de loempia. Een rijstvel gevuld met groenten en kip, vis of vlees, een paar minuten gefrituurd meestal opgediend met een kleverige zoet-zure saus (uit een potje).

Dit is een gezonde variant. Het rijstvel wordt rauw gegeten en gevuld met heerlijke groentjes. Perfect voor ’s avonds én ’s middags. Maak je velletjes gerust voordien en bewaar ze tot 2 dagen in de koelkast. Leg ze niet teveel op elkaar of leg er iets tussen, want anders gaan ze kleven.

Er hoort een dipsaus bij op basis van sojasaus.

Het beste nieuws is, dat je met dit recept ongelooflijk kan variëren. Voeg gehakte noten toe aan de vulling. Doe er eens een in reepjes gesneden mango bij. Gebruik paprika of avocado. En voeg een lepeltje notenboter toe aan je dressing. Zo heb je steeds iets anders. Ook kip kan erbij – natuurlijk moet je die eerst gaar bakken of stomen en ze dan volledig laten afkoelen (perfect voor een overschotje kip).

Eet er een extra portie sla bij en je hebt een lichte maaltijd, die toch voldoende energie geeft.

 

springrolls-683x1024

Vietnamese spring rolls
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de spring rolls
  • 1/4 komkommer
  • 1 wortel
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 1 ijsbergsla
  • 4 eieren biologisch
  • 12 ronde rijstvellen
  • 1 handvol verse koriander grof gesneden
  • kokosolie
Voor de dipsaus
  • 1/2 rode peper
  • 3 el sojasaus glutenvrij
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 2 el warm water
  • peper
  • zout
Prep Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de spring rolls
  • 1/4 komkommer
  • 1 wortel
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 1 ijsbergsla
  • 4 eieren biologisch
  • 12 ronde rijstvellen
  • 1 handvol verse koriander grof gesneden
  • kokosolie
Voor de dipsaus
  • 1/2 rode peper
  • 3 el sojasaus glutenvrij
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 2 el warm water
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kook de vermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer hij klaar is, giet af en spoel met koud water, zodat hij niet gaat kleven.
  2. Snij ondertussen de komkommer en de wortels in stokjes (battonets). Was en droog de ijsbergsla. Neem mooie bladeren en trek ze in 2. Hak de koriander grof.
  3. Kluts de eieren door elkaar, kruid met peper en zout, en bak een omelet in de kokosolie. Laat ze wat afkoelen en snij in reepjes.
  4. Maak de dip: snij de peper open en haal de zaadjes er uit. Doe samen met de rest van de ingrediënten in een kommetje en klop goed door elkaar met een vork of een handmixer.
  5. Dompel dan de rijstvellen 1 voor 1 in een kom met warm water, vul ze en begin dan pas aan de volgende. Leg elk velletje zolang in het water tot het zacht is (ongeveer 30 sec). Schud een beetje af en leg op een propere vochtige handdoek op je werkvlak.
  6. Om te vullen ga je als volgt tewerk: Leg eerst de koriander, dan de sla, dan de wortel, komkommer, vermicelli en tot slot de omelet op het vel. Leg de groenten op de onderste helft van je rijstvel en hou langs de zijkanten telkens 2 cm vrij.
  7. Rol onderaan 1 slag op en vouw dan de zijkanten dicht. Rol verder op tot helemaal bovenaan. Probeer je vel zo strak mogelijk te rollen, zonder het te scheuren.
Deel dit Recept