Vietnamese spring rolls
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Ingrediënten
voor de spring rolls
  • 1/4 komkommer
  • 1 wortel
  • 100gr rijstvermicelli
  • 1 ijsbergsla
  • 4 eierenbiologisch
  • 12 ronde rijstvellen
  • 1handvol verse koriandergrof gesneden
  • kokosolie
Voor de dipsaus
  • 1/2 rode peper
  • 3el sojasausglutenvrij
  • 2tl appelciderazijn
  • 1tl honing
  • 2el warm water
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Kook de vermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer hij klaar is, giet af en spoel met koud water, zodat hij niet gaat kleven.
  2. Snij ondertussen de komkommer en de wortels in stokjes (battonets). Was en droog de ijsbergsla. Neem mooie bladeren en trek ze in 2. Hak de koriander grof.
  3. Kluts de eieren door elkaar, kruid met peper en zout, en bak een omelet in de kokosolie. Laat ze wat afkoelen en snij in reepjes.
  4. Maak de dip: snij de peper open en haal de zaadjes er uit. Doe samen met de rest van de ingrediënten in een kommetje en klop goed door elkaar met een vork of een handmixer.
  5. Dompel dan de rijstvellen 1 voor 1 in een kom met warm water, vul ze en begin dan pas aan de volgende. Leg elk velletje zolang in het water tot het zacht is (ongeveer 30 sec). Schud een beetje af en leg op een propere vochtige handdoek op je werkvlak.
  6. Om te vullen ga je als volgt tewerk: Leg eerst de koriander, dan de sla, dan de wortel, komkommer, vermicelli en tot slot de omelet op het vel. Leg de groenten op de onderste helft van je rijstvel en hou langs de zijkanten telkens 2 cm vrij.
  7. Rol onderaan 1 slag op en vouw dan de zijkanten dicht. Rol verder op tot helemaal bovenaan. Probeer je vel zo strak mogelijk te rollen, zonder het te scheuren.