Wanneer je weinig tijd hebt om te koken, dan heb je de neiging om telkens weer dezelfde recepten te maken. Recepten die snel klaar zijn, met weinig ingrediënten, die iedereen lust, die je makkelijk zonder recept kan maken, … Deze wok met scampi’s is zo een gerecht en bovendien is het lekker gezond. Maak van dit gerecht dus één van die gerechten waar je op terugvalt, wanneer je even geen zin hebt om te koken.

Het is één van de meest eenvoudige recepten die je op de site zal vinden, maar nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat, met bijhorende stress, is het niet het juiste moment om moeilijk te doen, nietwaar. Het verrassende in het recept is de saus. Daar waar je misschien wel eens gebruik maakt van pakjes met woksaus, zal je hier zien dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om een heerlijk saus te maken bij je wokschotels. Vergeet dus alle pakjes en gebruik: vissaus, oestersaus en een beetje rietsuiker. Dat is een magische Thaïse combinatie.

Voeg voor de crunch wat gehakte ongezouten pindanoten toe.

scampi-met-rijstnoedels

Wok met scampi en rijstnoedels
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr rijstnoedels
  • 750 gr scampi
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje lenteuitjes
  • 1 handvol pinda's
  • 6 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
  • paprika
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr rijstnoedels
  • 750 gr scampi
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje lenteuitjes
  • 1 handvol pinda's
  • 6 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
  • paprika
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was en snij de paprika's in reepjes, snij de ui in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Snij ook het rode pepertje fijn en hak de lenteuitjes (hou wit en groen apart)
  2. Als je diepvries scampi's gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien in de koelkast. Pel ze en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje er aan.
  3. Doe een paar lepels kokosolie in een wok en bak hierin de scampi's op hoog vuur. Kruid met peper en zout en paprika. Laat ze kort bakken, anders worden ze taai - ongeveer 3 tot 4 minuten.
  4. Haal de scampi's uit de wok en zet opzij.
  5. Voeg eventueel een extra lepel olie toe en bak hierin de ui op middelhoog vuur - ongeveer 5 minuten. Voeg dan de paprika, de look, het pepertje en het wit van de lente uitjes toe. Laat alles ongeveer 5 minuutjes bakken.
  6. Voeg de vissaus, de oestersaus en de suiker toe en roer alles goed om. Voeg de scampi toe en laat opwarmen (kort)
  7. Kook de noedels ongeveer 2 minuten in kokend water, spoel ze met wat lauw water.
  8. Serveer de wok met de noedels en strooi er gehakte pindanoten en het groen van de lente-ui over.
Deel dit Recept