Wok met scampi en rijstnoedels
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
20 min
Ingrediënten
  • 250 gr rijstnoedels
  • 750 gr scampi
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje lenteuitjes
  • 1 handvol pinda’s
  • 6 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • kokosolie
  • peper
  • zeezout
  • paprika
Instructies
  1. Was en snij de paprika’s in reepjes, snij de ui in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Snij ook het rode pepertje fijn en hak de lenteuitjes (hou wit en groen apart)
  2. Als je diepvries scampi’s gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien in de koelkast. Pel ze en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje er aan.
  3. Doe een paar lepels kokosolie in een wok en bak hierin de scampi’s op hoog vuur. Kruid met peper en zout en paprika. Laat ze kort bakken, anders worden ze taai – ongeveer 3 tot 4 minuten.
  4. Haal de scampi’s uit de wok en zet opzij.
  5. Voeg eventueel een extra lepel olie toe en bak hierin de ui op middelhoog vuur – ongeveer 5 minuten. Voeg dan de paprika, de look, het pepertje en het wit van de lente uitjes toe. Laat alles ongeveer 5 minuutjes bakken.
  6. Voeg de vissaus, de oestersaus en de suiker toe en roer alles goed om. Voeg de scampi toe en laat opwarmen (kort)
  7. Kook de noedels ongeveer 2 minuten in kokend water, spoel ze met wat lauw water.
  8. Serveer de wok met de noedels en strooi er gehakte pindanoten en het groen van de lente-ui over.