Een tweede gerecht uit onze Hello fresh box van deze week. Ik was vooraf nogal sceptisch, maar de makreel bleek bijzonder lekker te zijn. Ook mijn tweede angst: “De kinderen gaan dit niet lusten”, bleek slechts gedeeltelijk gegrond. Fien lustte het inderdaad niet, Jef was fan. De gerookte makreel is misschien niet overal te vinden, maar je kan gerust gerookte zalm of gerookte heilbot of forel gerbruiken. Deze laatste komt waarschijnlijk nog het meest in de buurt.

Het glutenprobleem dook echter ook nu weer op, want de Turkse platte broden die in de box zaten bevatten gluten. Voor Johan dus enkel sla en dat was een beetje weinig na een drukke dag. Je kan de maaltijd iets meer om het lijf geven, door er bijvoorbeeld nog wat hummus en andere verse rauwe groenten bij te geven.

Eventuele restjes kunnen perfect mee de dag nadien.

Tips: Bak de wraps of de Turkse broden kort in een pan en besprenkel ze vooraf met een beetje water, zo kan je ze mooi oprollen, zonder dat ze breken

Gezond want: Makreel is een vette vissoort, en past dus perfect in een gezond dieet

Recept: Hello Fresh

Wraps met warmgerookte makreel
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 turkse plate broden op wraps
  • 2 rode uien
  • 8 pruimtomaten
  • 1 krop sla
  • 3 el verse oregano of eventueel droge
  • 3 el verse peterselie
  • 8 el zure room
  • 300 gr gerookte makreel of forel
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 turkse plate broden op wraps
  • 2 rode uien
  • 8 pruimtomaten
  • 1 krop sla
  • 3 el verse oregano of eventueel droge
  • 3 el verse peterselie
  • 8 el zure room
  • 300 gr gerookte makreel of forel
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snipper de rode ui en snij de pruimtomaten in stukjes. Was en reinig de krop sla en zwier hem goed droog. Doe de sla en 1/2 van de tomaten in een slakom
  2. Hak de verse kruiden fijn en meng de peterselie met de zure room, olijfolie en peper en zout. Roer dit goed door elkaar
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de rode ui ongeveer 5 minuten. Voeg tomaat en de oregano toe. Laat zachtjes stoven onder deksel. Trek de makreel van elkaar met een vork en voeg toe aan de tomatensaus. Bak nog 1 minuutje en kruid met peper en zout. Hoe warm van het vuur.
  4. Bak in een pan de wraps of brood gedurende 30 sec in een droge pan. Leg op een bord, wrijf er een lepel zure room over en schep er de tomaten/makreel mengeling op. Doe hierop nog een beetje sla met tomaat en rol op. Serveer met de rest van de sla en zure room saus.
Deel dit Recept