Trakteer jezelf op een lekker stukje gebakken zalm met heerlijke frisse chimichurri saus, een Argentijnse saus op basis van peterselie en look. Traditioneel wordt deze saus geserveerd bij biefstuk, maar ze past ook wondergoed bij deze zalm. Bovendien is zalm een vette vissoort die veel omega 3 vetten oplevert. Geen zorgen je wordt er niet dik van, integendeel.

Terwijl de zalm gaart in de oven, maak je de saus en klaar is kees. Je kan er gewoon een lekker slaatje bij geven of een beetje quinoa maken om er bij te serveren. Leg er een stukje limoen bij om op de zalm uit te knijpen.

Belangrijk is dat je oven goed voorverwarmd is wanneer je de zalm in de oven zet. Op die manier krijgt hij een hitteschok en een mooi krokant jasje. Je kan daarna controleren of de zalm klaar is, doordat er zich aan de buitenzijde van de zalm kleine witte eiwitten bevinden. Van het moment dat deze verschijnen is de zalm goed. Laat hem niet langer in de oven, want dan wordt hij te droog.

Je kan zelf kiezen hoe hard je de saus mixt. Voor een Colombiaanse versie kies je 50% peterselie en 50% koriander en maal je de saus bijna glad als een dressing. Wat je zelf lekker vindt!

Smakelijk

zalm-chimmichuri-2-

gestolde-eiwitten-zalm

Perfect-gegaarde-zaml1

Zalm met Argentijnse chimichurrisaus
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet met vel
  • 1 grote bos bladpeterselie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 verse groene chilipeper
  • 6 el olijfolie
  • 1 1/2 el appelazijn
  • peper
  • zout
  • limoen
  • kokosolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet met vel
  • 1 grote bos bladpeterselie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 verse groene chilipeper
  • 6 el olijfolie
  • 1 1/2 el appelazijn
  • peper
  • zout
  • limoen
  • kokosolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verhit de heteluchtoven tot 180°
  2. Doe de kokosolie in de pan en laat heet worden. Leg de zalm op zijn vel in de hete olie en kruid de bovenkant met peper en zout. Laat het vel mooi krokant bakken Haal de pan van het vuur en draai de zalm om. Bestrooi ook de velkant met peper en zout. Zet de pan in de oven (controleer dat ze ovenvast is!)
  3. De zalm mag nu 5 minuten in de oven blijven staan. De zalm is klaar wanneer je aan de buitenkant gestolde eiwitten ziet verschijnen.
Voor de chimichurri saus
  1. Hak de peterselie, de ui, de look, de oregano en de chilipeper in de blender - zo fijn als je zelf lekker vindt.
  2. Roer er de olijfolie en azijn door en kruid met peper en zout
  3. Serveer de zalm (die binnenin nog roze moet zijn) met de saus, de partjes limoen en eventueel een salade en/of quinoa.
Deel dit Recept